Ελλάδα

Χάρης Θεοχάρης: Να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στηριξαν το μνημόνιο

theoxaris
Αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα, είναι να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που στήριξαν το μνημόνιο να το στηρίξουν και μετά, δήλωσε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος του Ποταμιού στη Β΄Αθηνών Χάρης Θεοχάρης.

Στόχος μια τέτοιας συνεργασίας ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη, ώστε παράλληλα με την υλοποίηση του μνημονίου να γίνονται οι κατάλληλες επενδύσεις και να βρούμε από την πρώτη μέρα τις πρώτες δουλειές και σε βάθος ενός, δύο χρόνων να μειωθεί δραστικά η ανεργία

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

ΕΡ: Ποια στάση θα ακολουθήσει το Ποτάμι την επόμενη μέρα των εκλογών;

ΑΠ: Το Ποτάμι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση που δεν θα διασφαλίζει σταθερότητα, και για να μπορέσει να το κάνει πρέπει να έχει ένα ποσοστό, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που το παρουσιάζουν ή αυτό που πήρε στις προηγούμενες εκλογές. Πρέπει να απαιτήσουμε να μη συμμετέχουν στην κυβέρνηση πρόσωπα που δεν έχουν δείξει αποτελεσματικότητα. Δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε σε πρόσωπα του παρελθόντος. Πρέπει να απαιτήσουμε αποτελεσματικότητα και δεύτερον να σταματήσει η φαυλότητα και ιδιαίτερα οι τοποθετήσεις κομματικών στελεχών στο δημόσιο, στις διοικήσεις των οργανισμών, που αν συμβεί αυτό θα μας οδηγήσει σε βέβαιη αποτυχία στο άμεσο μέλλον. Θα πρέπει λοιπόν το Ποτάμι να έχει ένα ικανό ποσοστό, για να μην μπορούν να το προσπεράσουν οι υπόλοιποι εταίροι μιας κυβέρνησης, γιατί είναι προφανές ότι αν απαιτήσουμε οι κομματικοί μηχανισμοί να σταματήσουν να έχουν λόγο στο δημόσιο, θα χάσουν το ψωμί τους, τον λόγο ύπαρξής τους.

ΕΡ: Δηλαδή δίνετε ιδιαίτερη σημασία στα πρόσωπα και επιδιώκετε επίδοση τρίτου κόμματος.

ΑΠ: Είναι πρωτεύον, ο ελληνικός λαός να μας δώσει τη δύναμη που χρειάζεται για να μην μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς το Ποτάμι, κυβέρνηση αξιόπιστη που να μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Μιλάμε για ένα ποσοστό διψήφιο, αλλά εν πάση περιπτώσει ξαναλέω ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα στρατηγικό κενό και δεν θα μπορέσουμε να βγούμε απ’ αυτή την κρίση, αν ο πρώτος που θα πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δεν νιώθει και «ηττημένος» ώστε να μπορέσουν τα γίνουν οι αναγκαίες συναινέσεις. Αν έρθει με μια αλαζονική στάση, όπως έρχεται ο κ . Τσίπρας, λέγοντας ότι πρέπει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν μάλιστα ο ελληνικός λαός δεν θα του έχει δώσει την αυτοδυναμία, την οποία ζητάει, τότε μιλάμε για μία κυβέρνηση που θα είναι θνησιγενής. Και φυσικά το Ποτάμι δεν πρόκειται να συμπράξει στη χειροτέρευση της κατάστασης της χώρας μόνο και μόνο για να προχωρήσουμε άλλους έξι μήνες και να ξανάρθουμε στα αδιέξοδο που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα.

ΕΡ: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί αλλά θα γίνουν διορθώσεις. Εσείς το συμμερίζεστε αυτό;

ΑΠ: Αυτό είναι και ψέμα και λάθος, το λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ για να παραπλανούν τον λαό, αλλά είναι και λανθασμένη πρακτική, αυτή που οδήγησε να φύγουν τα 5 ευρώ από τα νοσοκομεία και να μπουν 30 ευρώ κάθε μήνα σε κάθε συνταξιούχο, είναι η πρακτική να αφαιρούμε μέτρα μισό δισ. και να βάζουμε μέτρα 700 εκατ. στη θέση τους. Δεν πρέπει να συμβεί αυτό. Το μνημόνιο έχει άσχημα μέτρα και η απλή ανακύκλωση της μιζέριας των μέτρων αυτών δεν μας οδηγεί πουθενά. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ή άμεση άρση της αβεβαιότητας, να μπορέσουμε να συνεργαστούμε όλες οι δυνάμεις που στήριξαν το μνημόνιο πριν τις εκλογές να το στηρίξουν και μετά, να υλοποιηθούν για μια ή δύο αξιολογήσεις καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και να πάμε όλοι στους διεθνείς και έλληνες επενδυτές και να αποδείξουμε ότι υπάρχει βούληση ώστε να δημιουργηθούν οι επενδύσεις και θέσεις εργασίας που θα δώσουν δουλειά στον κόσμο. Το νούμερο ένα πρόβλημά μας είναι η ανεργία.

Φανταστείτε ότι οι επενδύσεις θέλουν ένα και δύο χρόνια για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Αν ξεκινήσουν όταν εμείς τελειώσουμε την υλοποίηση του μνημονίου, σε τρία χρόνια και περιμένουμε να δούμε φως σε πέντε χρόνια, τότε θα έχει ήδη επέλθει η καταστροφή.

Αυτό που χρειάζεται είναι να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη τώρα, ώστε παράλληλα με την υλοποίηση του μνημονίου να γίνονται οι κατάλληλες επενδύσεις ώστε να βρούμε από την πρώτη μέρα τις πρώτες δουλειές και σε βάθος ενός δύο χρόνων να μειωθεί δραστικά η ανεργία.

Ο άνεργος είναι αυτός στον οποίο απευθύνεται το Ποτάμι, λέγοντάς του ότι όσο σε κοροϊδεύουν ότι θα ‘ρθουν κάποιες μαγικές λύσεις από τις διαπραγματεύσεις, ουσιαστικά σπρώχνουν προς τα πίσω την άσπρη μέρα που θα δεις.

ΕΡ: Από την εμπειρία σας στον δημόσιο τομέα, ως γγ Πληροφοριακών Συστημάτων και από τον ρόλο του γγ Δημοσίων Εσόδων τι έχει μείνει;

ΑΠ: Αυτό που έκανα τότε εγώ ήταν να προστατεύσω τον δημόσιο τομέα από τις προσπάθειες των πρωθυπουργών να ελέγχουν καθημερινά τη διαχείριση του προσωπικού. Δηλαδή ποιος θα γίνει διευθυντής, ποιος τμηματάρχης κλπ. Δηλαδή ο ελληνικός λαός ψηφίζει πρωθυπουργό και παίρνει προσωπάρχη. Αυτό πρέπει να σταματήσουμε και όταν γίνει αυτό, είδα και από την εμπειρία μου ότι ο δημόσιος τομέας έχει ικανούς ανθρώπους οι οποίοι παίρνουν τη σκυτάλη της αξιοκρατίας, τη σκυτάλη της προσπάθειας και φέρνουν αποτελέσματα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το