Τοπικά

Αυξημένη κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων

 

Αυξημένη η κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Μαγνησίας λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, με ταξιδιώτες από Βόρεια και Νότια Ελλάδα να προτιμούν τον Νομό για ολιγοήμερες διακοπές. Από ό,τι φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία το φετινό καλοκαίρι θα είναι «θερμό», ενώ ήδη άρχισαν να καταφθάνουν και οι πρώτοι τουρίστες από το εξωτερικό είτε με τροχόσπιτα είτε με ΙΧ ή νοικιάζουν κάποιο αυτοκίνητο. Εν τω μεταξύ οι τιμές των υγρών καυσίμων σε σχέση με πέρσι καταγράφουν πτώση από 15% έως 18%.

Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου τόνισε πως ήδη από προχθές Παρασκευή άρχισε να φαίνεται αυξημένη κίνηση και στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Μαγνησίας λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. «Έχουν καταφτάσει στην περιοχή μας ταξιδιώτες από τη Βόρεια και Νότια Ελλάδα, ενώ ήδη άρχισαν την εμφάνισή τους και οι πρώτοι ξένοι τουρίστες, οι οποίοι έρχονται είτε με τα ΙΧ τους είτε με τροχόσπιτα, ενώ κάποιοι προτιμούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο» επισήμανε η ίδια, προσθέτοντας ότι στην κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων βοήθησε και η λειτουργία του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με την έλευση ξένων τουριστών.
Η κ. Βάσω Κοντοχρήστου έκανε λόγο και για ένα «θερμό» καλοκαίρι από άποψη τουριστικής κίνησης στη Μαγνησία, κάτι που θα βοηθήσει στην κατανάλωση, διότι, όπως είπε, «δυστυχώς τα νούμερα από τον εγχώριο τουρισμό μέχρι στιγμής δεν είναι ικανοποιητικά».
Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Μαγνησίας αναφέρθηκε και στις τιμές των υγρών καυσίμων, οι οποίες είναι μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ξεπερνώντας τα 40 λεπτά στο λίτρο στη βενζίνη. «Αυτό οφείλεται στην τιμή του μαύρου χρυσού. Η τιμή του πέρσι τέτοιο καιρό ήταν στα 110 δολάρια το βαρέλι και φέτος έχει φτάσει στα 75 δολάρια το βαρέλι» σημείωσε.

Οι τιμές των υγρών καυσίμων
Μειωμένες είναι οι τιμές υγρών καυσίμων φέτος σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης τιμών της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Τμήμα Εμπορίου, των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, στα ηπειρωτικά του Νομού, η μέση τιμή του τελευταίου 8ημέρου του Μαΐου φέτος στην αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων ήταν 1,876 ευρώ το λίτρο όταν την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρσι ήταν 2,289 ευρώ το λίτρο. Η μείωση είναι της τάξης του 18% ή 0,413 ευρώ το λίτρο φθηνότερη.
Μειωμένη κατά 16,3% είναι και η μέση τιμή στο πετρέλαιο κίνησης, με τη μείωση να είναι 0,307 ευρώ το λίτρο. Το φετινό τελευταίο 8ήμερο του Μαΐου η μέση τιμή ήταν στο 1,572 ευρώ το λίτρο και πέρσι την ίδια περίοδο στο 1,879 ευρώ το λίτρο.
Φθηνότερη κατά 0,36 ευρώ το λίτρο είναι και η μέση τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη των 100 οκτανίων. Φέτος από 24 Μαΐου έως 31 Μαΐου η μέση τιμή ήταν 2,079 ευρώ το λίτρο και πέρσι από 24 Μαΐου έως 31 Μαΐου ήταν 2,439 ευρώ το λίτρο, δηλαδή η μείωση έφτασε στο 14,8%.
Πάντως τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση στη μέση τιμή κατέγραψε το υγραέριο κίνησης. Το φετινό τελευταίο 8ήμερο του Μαΐου η μέση τιμή ήταν στο 0,881 ευρώ και την αντίστοιχη περσινή περίοδο 1,151 ευρώ. Η πτώση στη μέση τιμή ήταν 0,27 ευρώ, με τη μείωση να είναι της τάξης του 23,5%.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το