Τοπικά

Αυτοδιαχείριση στην άρδευση προτείνουν οι κάτοικοι στον Άγιο Βλάσιο

Να συνεχιστεί το καθεστώς αυτοδιαχείρισης του νερού στην άρδευση προτείνουν οι κάτοικοι του Αγίου Βλασίου σε καλή συνεργασία με τον Δήμο με τήρηση της αρχής της ανταποδοτικότητας ή ακόμη και τη σύσταση ΤΟΕΒ, σύμφωνα με απόφαση Γενικής Συνέλευσης. Παράλληλα, ζητούν η χλωρίωση να γίνεται, όταν διαπιστώνεται μικροβιακή φόρτιση και να τηρείται αρχείο αναλύσεων. Για τα προαναφερόμενα ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Αγίου Βλασίου Νίκ. Καπότος ενημέρωσε τους κατοίκους στη Γενική Συνέλευση σχετικά με την απόφαση για μεταφορά της αρμοδιότητας της άρδευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ στον Δήμο Βόλου σε συνεργασία με τις Κοινότητες.
Εκείνο που τονίστηκε, είναι ότι με δεδομένο ότι δεν υπάρχει άλλη σχετική ενημέρωση και επαρκή στοιχεία, θα πρέπει να γίνει νέα συζήτηση ανάλογα με τις οδηγίες που θα δοθούν.
Επίσης, έγινε ενημέρωση σχετικά με τις μετρήσεις νερού και τις ενδείξεις χλωρίωσης σε τρία σημεία δειγματοληψίας. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου τόνισε την ανάγκη χλωρίωσης, καθώς το δίκτυο είναι παλιό και χρειάζεται αντικατάσταση, ενώ ενημέρωσε τους κατοίκους για τη διαδικασία δήλωσης των βλαβών στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ.
Όπως προαναφέρθηκε, οι κάτοικοι πρότειναν να συνεχιστεί το υπάρχον καθεστώς της αυτοδιαχείρισης του νερού σε καλή συνεργασία με τον Δήμο Βόλου.
Παράλληλα, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για την επέκταση του δικτύου φωτισμού προς το Νεκροταφείο, καθώς και για τους νέους κάδους απορριμμάτων που τοποθετήθηκαν στο χωριό.
Επισημάνθηκε, ότι τα συνεργεία Καθαριότητας του Πολυδύναμου Τμήματος Αγριάς- Αρτέμιδας είναι ολιγομελή και παρά το γεγονός ότι υπάρχει εβδομαδιαίο πρόγραμμα, η καθαριότητα δεν είναι η επιθυμητή και θα πρέπει και οι κάτοικοι από την πλευρά τους να φροντίζουν για την κοπή χόρτων κοντά στα σπίτια τους.
Εκπρόσωποι των κατοίκων πρότειναν να υπάρξει αύξηση των ωρών που διαθέτει το Πολυδύναμο Τμήμα για την καθαριότητα στον Άγιο Βλάσιο, καθώς και να γίνεται τακτικό πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων.
Τέλος, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Αγίου Βλασίου ενημέρωσε για την ανάγκη κοπής κάποιων δέντρων στο χωριό και συγκεκριμένα μια λεύκα και μια ακακία στην κεντρική πλατεία «Καψάλα», καθώς και ενός ξερού κορμού πλατάνου και μιας ξερής σχεδόν λεύκας.

Δημιουργία ομάδας Ελαιοπαραγωγών
Στη Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Δράκειας ο κ. Καπότος κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία κλειστής ομάδας ελαιοπαραγωγών με εντοπιότητα και ιδιοκτησία ελαιοπεριβόλων στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βλασίου. Στόχος, όπως επισήμανε, «είναι η ομάδα αυτή να συνεργαστεί με ανιδιοτέλεια στην κατεύθυνση δημιουργίας μονάδας ελαιοποίησης και τυποποίησης, αγοράζοντας ή ενοικιάζοντας τους κατάλληλους χώρους, καθορίζοντας την τιμή μεριδίου». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «η πρωτοβουλία δεν εντάσσεται στις αρμοδιότητες και δραστηριότητες του Δήμου αλλά αφορά καθαρά τον ιδιωτικό τομέα», ενώ πρότεινε η όλη διαδικασία να ανατεθεί σε εταιρεία και νομικό σύμβουλο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία: Ποιος είναι ο 26χρονος δράστης που σκότωσε τουρίστα – Γνωστός στις Αρχές από το 2016 με μια καταδίκη

Ακόμη ένα τρομοκρατικό χτύπημα έχει συνταράξει την Γαλλία, όταν ένας 26χρονος Γάλλος, εξτρεμιστής μουσουλμάνος εξαπέλυσε…

3 Δεκεμβρίου 2023

Απίστευτο συμβάν στη Βούλα: 76χρονη κατήγγειλε τηλεφωνική απάτη σε βάρος της – Της πήραν 130.000 ευρώ

Μια 76χρονη κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, ότι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής…

3 Δεκεμβρίου 2023

Μύηση στην καθημερινότητα ατόμων με αναπηρία όρασης- Μαθητές 3ο Γυμνασίου Βόλου σε δράσεις ευαισθητοποίησης με «Μάγνητες Τυφλούς»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ίσες ευκαιρίες μάθησης για ισότιμη και αξιοπρεπή ζωή – Παρουσίαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ενόψει αυριανής εκδήλωσης

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου ζητεί τη συμμετοχή όλων στην εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο αύριο Δευτέρα 4…

3 Δεκεμβρίου 2023

ΔΡΟΜΟΛΕΓΩΝΤΑΣ – Ένα γράμμα προς το σύστημα (τα τέλη πληρωμένα)

του Βασίλη Καλλία, παιδαγωγού κυκλοφορίας, εκπαιδευτή οδηγών Αγαπητό σύστημα για να πεινάσω, να κρυώσω και…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ενδιαφέρον για εξοχικά στην Ελλάδα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, πολιτικού μηχανικού - κατασκευαστή PKK Constructions Ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στη…

3 Δεκεμβρίου 2023