Τοπικά

Αυτοδιαχείριση στην άρδευση προτείνουν οι κάτοικοι στον Άγιο Βλάσιο

Να συνεχιστεί το καθεστώς αυτοδιαχείρισης του νερού στην άρδευση προτείνουν οι κάτοικοι του Αγίου Βλασίου σε καλή συνεργασία με τον Δήμο με τήρηση της αρχής της ανταποδοτικότητας ή ακόμη και τη σύσταση ΤΟΕΒ, σύμφωνα με απόφαση Γενικής Συνέλευσης. Παράλληλα, ζητούν η χλωρίωση να γίνεται, όταν διαπιστώνεται μικροβιακή φόρτιση και να τηρείται αρχείο αναλύσεων. Για τα προαναφερόμενα ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Αγίου Βλασίου Νίκ. Καπότος ενημέρωσε τους κατοίκους στη Γενική Συνέλευση σχετικά με την απόφαση για μεταφορά της αρμοδιότητας της άρδευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ στον Δήμο Βόλου σε συνεργασία με τις Κοινότητες.
Εκείνο που τονίστηκε, είναι ότι με δεδομένο ότι δεν υπάρχει άλλη σχετική ενημέρωση και επαρκή στοιχεία, θα πρέπει να γίνει νέα συζήτηση ανάλογα με τις οδηγίες που θα δοθούν.
Επίσης, έγινε ενημέρωση σχετικά με τις μετρήσεις νερού και τις ενδείξεις χλωρίωσης σε τρία σημεία δειγματοληψίας. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου τόνισε την ανάγκη χλωρίωσης, καθώς το δίκτυο είναι παλιό και χρειάζεται αντικατάσταση, ενώ ενημέρωσε τους κατοίκους για τη διαδικασία δήλωσης των βλαβών στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ.
Όπως προαναφέρθηκε, οι κάτοικοι πρότειναν να συνεχιστεί το υπάρχον καθεστώς της αυτοδιαχείρισης του νερού σε καλή συνεργασία με τον Δήμο Βόλου.
Παράλληλα, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για την επέκταση του δικτύου φωτισμού προς το Νεκροταφείο, καθώς και για τους νέους κάδους απορριμμάτων που τοποθετήθηκαν στο χωριό.
Επισημάνθηκε, ότι τα συνεργεία Καθαριότητας του Πολυδύναμου Τμήματος Αγριάς- Αρτέμιδας είναι ολιγομελή και παρά το γεγονός ότι υπάρχει εβδομαδιαίο πρόγραμμα, η καθαριότητα δεν είναι η επιθυμητή και θα πρέπει και οι κάτοικοι από την πλευρά τους να φροντίζουν για την κοπή χόρτων κοντά στα σπίτια τους.
Εκπρόσωποι των κατοίκων πρότειναν να υπάρξει αύξηση των ωρών που διαθέτει το Πολυδύναμο Τμήμα για την καθαριότητα στον Άγιο Βλάσιο, καθώς και να γίνεται τακτικό πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων.
Τέλος, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Αγίου Βλασίου ενημέρωσε για την ανάγκη κοπής κάποιων δέντρων στο χωριό και συγκεκριμένα μια λεύκα και μια ακακία στην κεντρική πλατεία «Καψάλα», καθώς και ενός ξερού κορμού πλατάνου και μιας ξερής σχεδόν λεύκας.

Δημιουργία ομάδας Ελαιοπαραγωγών
Στη Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Δράκειας ο κ. Καπότος κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία κλειστής ομάδας ελαιοπαραγωγών με εντοπιότητα και ιδιοκτησία ελαιοπεριβόλων στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βλασίου. Στόχος, όπως επισήμανε, «είναι η ομάδα αυτή να συνεργαστεί με ανιδιοτέλεια στην κατεύθυνση δημιουργίας μονάδας ελαιοποίησης και τυποποίησης, αγοράζοντας ή ενοικιάζοντας τους κατάλληλους χώρους, καθορίζοντας την τιμή μεριδίου». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «η πρωτοβουλία δεν εντάσσεται στις αρμοδιότητες και δραστηριότητες του Δήμου αλλά αφορά καθαρά τον ιδιωτικό τομέα», ενώ πρότεινε η όλη διαδικασία να ανατεθεί σε εταιρεία και νομικό σύμβουλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το