Τοπικά

Μεγαλώνουν οι προκλήσεις για φαρμακεία στη νέα εποχή – Ολοκληρώνεται σήμερα το 9ο Πανθεσσαλικό Συνέδριο

Άρχισε χθες τις εργασίες του σε ξενοδοχείο της Αγριάς το 9ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο, με τη συμμετοχή Φαρμακευτικών Συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία και σκοπό να συζητήσουν τις εξελίξεις και τους προβληματισμούς του κλάδου. Το Συνέδριο ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή.
Θέμα του Συνεδρίου, που γίνεται για πρώτη φορά διά ζώσης μετά την πανδημία του κορωνοϊού, είναι «Θεσσαλία: Τα φαρμακεία στο πλευρό του πολίτη» και συμμετέχουν σε αυτό διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, ενώ «μετρά» ήδη οκτώ χρόνια ζωής με πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΦΣΜ, κ. Κώστας Ματσιόλης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το ελληνικό φαρμακείο, το φαρμακείο της γειτονιάς, υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει και στο μέλλον, γιατί η αποκοπή του από την αλυσίδα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η αντικατάστασή του με «οικονομικού» ενδιαφέροντος πολυκαταστήματα μπορεί προσωρινά να φαντάζει λειτουργική, όμως, «σε λίγο διάστημα, θα εμφανιστούν προβλήματα που δεν θα σχετίζονται μόνο με την περίθαλψη των ασφαλισμένων αλλά θα έχουν να κάνουν και με την προστασία τους». Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στην πολύτιμη προσφορά των φαρμακοποιών κατά τη διάρκεια της καραντίνας και της πανδημίας όταν ήταν παρόντες στο υποχρεωτικό ωράριο για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών.
«Tο φαρμακείο αλλάζει την παραδοσιακή του μορφή και καλείται να επιτελέσει έργο που είναι επιπέδου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σύμφωνα με τον νέο ρόλο που του προσδίδει το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, για να περάσει το φαρμακείο στη νέα εποχή, θα πρέπει πρώτα να σταθεί όρθιο» πρόσθεσε και σημείωσε πως είναι χρέος της Πολιτείας να βρει και να εφαρμόσει τους μηχανισμούς εκείνους που θα καταλήγουν στη βιωσιμότητα των φαρμακείων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κυριακή, γιορτή και σχόλη

της Αντιγόνης Σδρόλια Κάθε λέξη δεν είναι μόνο σημαίνον και σημαινόμενο. Οι λέξεις κρύβουν μέσα…

3 Δεκεμβρίου 2023

Η θεραπευτική δύναμη του ήχου και της σιωπής

Της Χαράς Ζήκα χημικού, MSc, δρ Φαρμακευτικής Είναι γνωστό πως η μουσική αγγίζει και επηρεάζει…

3 Δεκεμβρίου 2023

«Το τέλειο γεύμα» σε ντοκιμαντέρ για τη μεσογειακή διατροφή – Το φεστιβάλ CineDoc θα προβάλει σε πρεμιέρα στο «Αχίλλειον»

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc θα…

3 Δεκεμβρίου 2023

«Θέλαμε να γελάσουμε» λένε οι ανήλικοι που μοίραζαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους

Σε άσχημη, ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι έξι μαθήτριες από το γυμνάσιο της Ναυπάκτου οι οποίες…

3 Δεκεμβρίου 2023

UBS: Η νέα γενιά δισεκατομμυριούχων κέρδισε περισσότερα από κληρονομιές, παρά από μπίζνες

Oι δισεκατομμυριούχοι αποκομίζουν περισσότερο πλούτο μέσω κληρονομιάς παρά μέσω δημιουργίας νέων κερδών από τις επιχειρήσεις…

3 Δεκεμβρίου 2023

Μήνυμα της Ζέττας Μ. Μακρή για την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Σε μήνυμα της η Υφυπουργός  Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή για την 3η…

3 Δεκεμβρίου 2023