Τοπικά

Αθώος ο Δ. Καντόλας για την απιστία στον πρώην Δήμο Αισωνίας – Στη φυλακή ο πρώην ταμίας

Επιστρέφει στη θέση του δημοτικού συμβούλου ο Δ. Καντόλας καθώς σήμερα στο Εφετείο ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας κρίθηκε αθώος, μετά την πρωτόδικη απόφαση που του είχε επιβάλλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε επτά χρόνια κάθειρξη για απιστία στον Δήμο. Σήμερα αθωώθηκε τόσο ο ίδιος όσο και δύο συγκατηγορούμενοι  δημοτικοί σύμβουλοι και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ο πρώην ταμίας του Δήμου Αισωνίας. Ο πρώην ταμίας πήρε το δρόμο για τη φυλακή.
Πρωτόδικα ποινή κάθειρξης έξι ετών και οκτώ μηνών είχε επιβάλλει το δικαστήριο στους συγκατηγορούμενους του τέως δημάρχου και συγκεκριμένα σε δύο πρώην δημοτικούς συμβούλους και τον ταμία του πρώην δήμου Αισωνίας.
Ο τέως δήμαρχος Αισωνίας και πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας, κατηγορήθηκε ότι τέλεσε αδικοπραξία από δόλο ή βαριά αμέλεια σε βάρος του δήμου.

Είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της απιστίας καθώς πρωτόδικα είχε κριθεί ότι ζημίωσε την περιουσία του Δήμου με ποσό που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ (συγκεκριμένα με το ποσό των 55.118,28 ευρώ), καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε αναθέσει σε εργολάβο να εκτελέσει έργα στον Δήμο, με απευθείας ανάθεση, παρότι η δημαρχιακή επιτροπή του Δήμου είχε αποφασίσει να εκτελεστούν τα έργα από τις υπηρεσίες του Δήμου. Τα έργα πληρώθηκαν με εικονικά τιμολόγια, όπως διαπίστωσε έλεγχος του ΣΔΟΕ
Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, τα οποία εξοφλήθηκαν με μετρητά που δόθηκαν στον εργολάβο, αντί δίγραμμης επιταγής και χωρίς προηγουμένως να προσκομίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο επιχειρήσεων, βεβαίωση ΔΟΥ ή βεβαίωση παρακολούθησης του έργου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πληρώθηκαν 13 πλαστά και εικονικά τιμολόγια.
Για την υπόθεση, μετά τον Καλλικράτη, ο δήμος Βόλου, κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμα και συγκεκριμένα το ποσό των 5.088,81 ευρώ στη ΔΟΥ, το ποσό των 16.919,77 ευρώ στο ΙΚΑ και ποσό 30.000 ευρώ περιουσιακή ζημιά. Συνολικά ο δήμος Βόλου, ζημιώθηκε από τη συγκεκριμένη υπόθεση με το ποσό των 55.118,28 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το