Τοπικά

Αθώος 51χρονος Βολιώτης για παιδική πορνογραφία

Αθώος ομόφωνα κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας ένας 51χρονος Βολιώτης, που είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για παιδική πορνογραφία. Ο 51χρονος κρίθηκε αθώος από το Δικαστήριο, παρά την πρόταση για καταδίκη του από την εισαγγελέα.
Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρου Βόλου Αθανάσιου Χαρμάνη, περί έλλειψης αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του αδικήματος, δεδομένου ότι αφενός δεν διαπιστώθηκε καμία διακίνηση του πορνογραφικού υλικού ή έστω προσπέλαση αρχείου, σύμφωνα με την διενεργηθείσα πραγματογνωμοσύνη των Εργαστηρίων Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από το 2004 μέχρι το 2016 και αφετέρου διότι ο κατηγορούμενος είχε πλήρη άγνοια της ύπαρξης του συγκεκριμένου υλικού.

Σε πρώτο βαθμό ο 51χρονος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 25 Απριλίου 2018, με ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο, ο οποίος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι το πορνογραφικό υλικό ήταν δικό του.
Ο 51χρονος κατηγορούταν ότι στις 28 Φεβρουαρίου του 2016 είχαν βρεθεί στην κατοχή του, σε αποθήκη, σε κεντρικό σημείο του Βόλου, 320 αρχεία εικόνων με πορνογραφικό περιεχόμενο για ανήλικους. Το υλικό είχε βρεθεί σε έρευνα της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη δικογραφία είχαν βρεθεί ένας σκληρός δίσκος 10 γιγαμπάϊτ και ένας άλλος 20 γιγαμπάϊτ, εντός των οποίων περιέχονταν 320 αρχεία εικόνας με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το