Τοπικά

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος Παπαστράτου, στον Βόλο.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Στέφανου Παρασκευόπουλου και ομιλία του διδάσκοντα στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δρ. Νικολάου Τζαφλέρη με θέμα «Η Συμβολή της Ελληνικής Πολεμικής Βιομηχανίας στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο».
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια για τον πόλεμο και την ελευθερία, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Nino Rotta, Μάνου Λοΐζου και ένα ελληνόφωνο της Κάτω Ιταλίας. Ερμηνεία: Μέλη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επιμέλεια – φωνητική διδασκαλία: Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων του Π.Θ., μέλος ΕΕΠ. Φιλικά συμμετέχει στην κιθάρα ο Ανδρέας Ζιάκας. Θα ακολουθήσει δεξίωση στον Θόλο.

Στο 8ο Γυμνάσιο ο επίσημος εορτασμός
Το 8ο Γυμνάσιο Βόλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας διοργανώνει τον επίσημο εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 25/10/19, στις 8:30΄π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου (Ορμινίου και Απόλλωνος). Κατά τη διάρκεια του εορτασμού, οι μαθητές, καθοδηγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, θα τιμήσουν όσους θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, με αφηγήσεις, ποιήματα και τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου. Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθεί η Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης με τον πρόεδρό της κ. Αθανάσιο Κουτσό. Τον εορτασμό μπορούν να
παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες καθώς και οποιοσδήποτε πολίτης επιθυμεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το