Ελλάδα

Αστυνομικοί «έχασαν» 10.000 ευρώ κρατουμένου

«Χειροπέδες» πέρασαν σε δύο αστυνομικούς οι άντρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από την «εξαφάνιση» 10.000 ευρώ αλλοδαπού κρατούμενου κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς οι αστυνομικοί ήταν υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των κρατούμενων.

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και έναν αρχιφύλακα, που υπηρετούν σε υπηρεσία αλλοδαπών στην Αττική, οι οποίοι θα οδηγηθούν αύριο στην δικαιοσύνη.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δύο αστυνομικοί ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη του χρηματικού ποσού, το οποίο είχε παραδοθεί στην υπηρεσία τους από αλλοδαπό κρατούμενο και δεν βρέθηκε κατά τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής χθεσινοβραδινής βάρδιας.

Συγκεκριμένα, το ποσό είχε παραδοθεί από τον αλλοδαπό, στις αρχές του μήνα, και στην αρχή και στο τέλος της κάθε βάρδιας γίνεται παράδοση-παραλαβή.

Στην προκειμένη περίπτωση, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται ότι παρέλαβαν το ποσό, όταν παρέδωσαν στους επόμενους δεν υπήρχε, και δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την απώλεια.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζεται η έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχουν γίνει τα χρήματα.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το