Τοπικά

Άρχισε η χορήγηση της κάρτας αγρότη στο Βόλο “Θ”

karta agroti

Άρχισε χθες και από τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς και στο Βόλο η χορήγηση της κάρτας του αγρότη. Οι δικαιούχοι στη Μαγνησία είναι χιλιάδες, σύμφωνα με τραπεζικό στέλεχος και από χθες ξεκίνησε η τηλεφωνική όχληση των δικαιούχων, προκειμένου να παραλάβουν την κάρτα από τα τραπεζικά υποκαταστήματα.

Με την κάρτα του αγρότη, ο παραγωγός θα μπορεί να προεισπράττει όλο το χρόνο έναντι των ενισχύσεων που δικαιούται, από το τραπεζικό ίδρυμα της προτίμησής του, με χαμηλό επιτόκιο, χρήματα που του είναι απαραίτητα για την αγορά εφοδίων και τη χρηματοδότηση εν γένει της δραστηριότητάς του. Η κάρτα του αγρότη τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα ορίζει και το πλαίσιο για τη λειτουργία της και πάνω σε αυτό θα μπορούν να κινούνται ανάλογα όλες οι εμπορικές τράπεζες για την έκδοση των δικών τους «καρτών του αγρότη».
Η κάρτα αγρότη δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς, να χρηματοδοτήσουν άμεσα τις δαπάνες που συνδέονται με τις καλλιεργητικές και άλλες συναφείς ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της παραγωγικής περιόδου, όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα κλπ. Επίσης, μέσω της κάρτας αγρότη οι παραγωγοί μπορούν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στον ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, τη δαπάνη για την αγορά εργοσήμων, την πληρωμή αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, τελών άρδευσης κ.α. Πρόκειται για ένα σύγχρονο τραπεζικό προϊόν, με πιστοδοτικό όριο συνδεδεμένο με την ετήσια επιδότηση, που λαμβάνουν οι παραγωγοί. Στην ουσία, η κάρτα αγρότη προεξοφλεί μέρος των ετήσιων αγροτικών επιδοτήσεων, που δικαιούται ο κάθε παραγωγός, προσφέροντάς του άμεσα την αναγκαία ρευστότητα, τη στιγμή που την χρειάζεται, για τις ανάγκες της παραγωγής του. Η κάρτα αγρότη εξοφλείται αυτόματα με την καταβολή των επιδοτήσεων και το όριό της επαναπροσδιορίζεται στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Όμως, εφόσον ο κάτοχος το επιθυμεί, μπορεί, εντός της περιόδου χρήσης, να πραγματοποιεί ελεύθερα καταβολές ποσών, μειώνοντας το υπόλοιπο της κάρτας του και αποκτώντας τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιήσει τα σχετικά ποσά. Η κάρτα είναι αποδεκτή από όλα τα POS, που είναι εγκατεστημένα σε καταστήματα αγροεφοδίων και πρατηρίων καυσίμων της αγοράς. Δικαιούχοι της «Κάρτας Αγρότη» είναι όλοι οι αγρότες ηλικίας έως 70 ετών, που είναι δικαιούχοι αγροτικών επιδοτήσεων και μπορούν να την αποκτήσουν χωρίς έξοδα έκδοσης, χωρίς ετήσια συνδρομή και χωρίς πρόσθετες διασφαλίσεις, όπως υποθήκες, προσημειώσεις κτλ. Επιπλέον, για τους κατόχους κάρτας αγρότη προσφέρονται ασφαλιστικά προγράμματα σε προνομιακή τιμή από συνεργαζόμενες εταιρείες. H κάρτα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με ειδικές προσφορές εκπτώσεων προς τους αγρότες για προϊόντα συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του πρωτογενούς και άλλων τομέων της οικονομίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το