Τοπικά

Aπό τον Βόλο στα μεγαλύτερα τουρνουά πόκερ του κόσμου – Σημαντικές διακρίσεις σε τουρνουά από τον Αλέξανδρο Κολώνια

Γεννήθηκε στον Βόλο και έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός για το μυαλό του, την υπομονή του και τον σωστό τρόπο να «διαβάζει» τις παρτίδες. Αυτά είναι άλλωστε κάποια από τα χαρακτηριστικά, που πρέπει να διαθέτει ένας επαγγελματίας παίκτης πόκερ.

Ο Αλέξανδρος Κολώνιας δεν έπαιζε όμως πάντα απέναντι στους καλύτερους παίκτες πόκερ στον κόσμο. Υπήρξε πρωταθλητής και στο τένις και έχει παίξει αντίπαλος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς επίσης και στο τάβλι, ενώ έχει σπουδάσει στη Γυμναστική Ακαδημία, στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.
Πριν από οχτώ χρόνια όμως είδε τη ζωή του να αλλάζει, όταν άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το πόκερ. Σήμερα, μετρά μια επιτυχημένη πορεία όχι μόνο στο πόκερ, αλλά και στις επενδύσεις, με τις οποίες ασχολείται, ενώ δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς. Πλέον ο Αλέξανδρος Κολώνιας μένει στο Λονδίνο και οι επιτυχίες του γίνονται γνωστές σε όλο τον κόσμο. Κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι η 2η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μόντε Κάρλο το 2016 , η 4η θέση στην Βαρκελώνη το 2016 και η 4η θέση στο Μόντρεαλ φέτος. Ο κ. Κολώνιας μίλησε στη «Θεσσαλία» για τις διακρίσεις του, αλλά και για αυτά που τον κέρδισαν στο πόκερ.

Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με το πόκερ; Τι κάνατε πριν από αυτό; Διαβάζουμε συχνά για επιτυχίες σας σε τουρνουά. Πως έγινε «πιο επαγγελματικό»;
Ήμουν αθλητής του τένις στην ανήλικη ζωή μου και ήμουνα στην εθνική ομάδα. Μετά έπαιξα τάβλι επαγγελματικά σε τουρνουά για μερικά χρόνια, όσο ήμουν στο πανεπιστήμιο, και ήμουν και προπονητής τένις για λίγο καιρό. Ύστερα άφησα το τάβλι και το τένις, όταν ξεκίνησα το πόκερ. Ασχολούμαι με το πόκερ επαγγελματικά από το 2011. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων γινόμουν όλο και καλύτερος σ’ αυτό και έπαιζα σε όλο και μεγαλύτερα τουρνουά.
Υπάρχουν προϋποθέσεις για να συμμετέχει ένας παίκτης σε τουρνουά;

Ποια κριτήρια πρέπει να πληροί; Τι είναι αυτό που σάς κέρδισε στο πόκερ;
Στα τουρνουά μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει. Από παιδί είχα πάθος με όλα τα mind sports (σκάκι, τάβλι κλπ.), γρίφους, παζλ και μαθηματικά. Και το πόκερ τα συνδυάζει όλα αυτά και είναι το υπέρτατο mind sport. Κάθε απόφαση που πρέπει να πάρεις σε μια παρτίδα πόκερ, είναι ένας γρίφος, που πρέπει να λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη πολλές μεταβλητές, που έχουν να κάνουν με μαθηματικά, αλλά και κάποιες που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία του αντιπάλου.

Ποιο είναι το όφελος από ένα κερδισμένο παιχνίδι πόκερ; Μετράει ηθικά για εσάς, το χρηματικό έπαθλο είναι μια ικανοποίηση;
Παίζω πόκερ, γιατί μου αρέσει να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και να κερδίζω τουρνουά και όχι μόνο για τα χρήματα. Τα χρηματικά έπαθλα είναι σίγουρα σημαντικά, αλλά έρχονται πάντα δεύτερα από τα συναισθήματα. Τα χρήματα είναι απλά, ο τρόπος να κρατάμε το σκορ στο πόκερ.

Τι κάνετε με τα χρήματα που έχετε κερδίσει στο πόκερ;
Ποτέ δεν κάνω μεγάλες αγορές, κάνω ταξίδια και επενδύσεις. Επίσης θέλω να χρησιμοποιήσω τα χρήματα από το πόκερ, για να δημιουργήσω κάποια καινοτόμα και πρωτοποριακά πράγματα, που έχω στο μυαλό μου και θα βοηθήσουν την κοινωνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το