Ελλάδα

Απελευθερώθηκαν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί στο Καμερούν

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι στο Καμερούν. Οι Έλληνες κρατούνταν όμηροι από το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου, όταν σημειώθηκε ένοπλη επίθεση στο δεξαμενόπλοιο «Happy Lady», το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν. Οι έξι πειρατές που είχαν βαρύ οπλισμό, απήγαγαν οκτώ από τα 28 μέλη του πληρώματος, πέντε εκ των οποίων ήταν οι Έλληνες ναυτικοί.

Λίγες ημέρες αργότερα, στην Ελλάδα επέστρεψε ένας ακόμη Έλληνας ναυτικός, ο οποίος βρισκόταν στο δεξαμενόπλοιο και τραυματίστηκε στη διάρκεια της επίθεσης. Ο Δημήτρης Δημόγλου, είχε δηλώσει τότε στην κάμερα του OPEN TV για την περιπέτεια που βίωσε: «Καλά είμαι. Ευχαριστώ την εταιρεία μου και θέλω να γυρίσω πίσω στην οικογένειά μου».
Την είδηση της απελευθέρωσης των πέντε Ελλήνων ναυτικών γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:
«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά από επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων απελευθερώθηκαν οι οκτώ απαχθέντες ναυτικοί, μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες, μέλη του πληρώματος του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «HAPPY LADY», που είχε δεχθεί επίθεση από ένοπλους πειρατές στις 31/12/2019 ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι «LIMBOH» του Καμερούν.

Πρόκειται για έναν 45χρονο πλοίαρχο, έναν 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, έναν 40χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους, 21 και 22 ετών. Οι πέντε Έλληνες ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους σε ασφαλή τοποθεσία. Μετά τις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις με μέριμνα της εταιρείας θα επαναπατριστούν το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το