Τοπικά

Απαλλαγή τελών για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω κορωνοϊού αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

Απόφαση για την απαλλαγή τελών κοινοχρήστων χώρων για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID 19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, για το διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, έλαβε στην τελευταία του δια περιφοράς συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Σύμφωνα με την εισήγηση, κατόπιν και σχετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα εξής στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς στην πόλη:
-Η απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, όλων των επιχειρήσεων που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν έκαναν χρήση του παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (ΑΊ71) και
– Η απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α’ 74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, όλων των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ζωή Ράππου μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος πρότεινε επίσης για περαιτέρω ελάφρυνση της τοπικής οικονομίας σύμφωνα πάντα με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση την απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών, κυρίως, όσων είναι άμεσα εισπρακτέα, εσόδων από μισθώματα δημοτικών ακινήτων και μισθωμάτων για ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το