Τοπικά

Αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου στην τροποποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Ψήφισμα εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου αναφορικά με την τροποποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Η τροποποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με την οποία μπαίνει πλαφόν συνολικού προϋπολογισμού των προτάσεων των δήμων, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για χρηματοδότηση, έχει προκαλέσει αναστάτωση σε δήμους σε όλη τη χώρα.
Με το ψήφισμά του, που η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο ζητεί αύξηση του χρηματοδοτικού προγράμματος κατά 50% και οι εκπτώσεις από τη δημοπράτηση των έργων να επιστρέφονται στον Δήμο για την ένταξη νέων έργων. Ακόμη ζητεί το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και όλα τα προηγούμενα προγράμματα των Δήμων να μην προσμετρώνται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», να διευκολυνθεί η πρόσληψη προσωπικού για τη διαχείριση των προς ένταξη έργων και η λειτουργία των έργων να αποτελεί καθαρά δημοτική υπόθεση.
Ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα, όπου ήταν γνωστό πως θα ανοίξει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όλοι οι Δήμοι προσπαθούσαν να προετοιμαστούν, προκειμένου να είναι έτοιμοι να καταθέσουν προτάσεις στους δεκατρείς τομείς του προγράμματος. «Στο πλαίσιο αυτό είχαν προηγηθεί συζητήσεις με το Υπουργείο και η μοναδική κατεύθυνση που είχαμε είναι ότι μπορούσαμε να κατεβάσουμε προτάσεις για όλους τους τομείς, οι οποίες όμως δεν έπρεπε να υπερβαίνουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Ήταν αντιληπτό ότι αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο νούμερο για όλες τις προτάσεις για όλους τους Δήμους, όμως κινούμασταν πάνω σ’ αυτό το μοτίβο» δήλωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το