Τοπικά

Καινοτόμο πρόγραμμα κράτησης λεωφορειακών θέσεων σχεδίασε ομάδα των μηχανολόγων του Π.Θ. με τον ΟΑΣΑ

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα λειτουργίας λεωφορειακής γραμμής με προκράτηση θέσεων, το πρώτο στην Ελλάδα, τέθηκε σε λειτουργία στον Δήμο Χαϊδαρίου και μάλιστα έχει και θεσσαλικό άρωμα η καινοτομία αυτή, καθώς σχεδιάστηκε από τον ΟΑΣΑ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Η λεωφορειακή γραμμή συνδέει την Πλατεία Ελευθερίας στο Δάσος με το κεντρικό Χαϊδάρι και τον Σταθμό Αγία Μαρίνα μέσω κυκλικής διαδρομής που περιλαμβάνει τις ακόλουθες στάσεις: Πλατεία Ελευθερίας – Πλάτωνος – Κύπρου – Κουνέλια – Προφήτης Ηλίας – Άνοιξη – Χρ. Περραιβού – Χρυσοστόμου Σμύρνης – Χίου – Μετρό Αγία Μαρίνα – Αττίκ – Πλαστήρα – Χρ. Περραιβού – Άνοιξη – Προφήτης Ηλίας – Κουνέλια – Κύπρου – Λεωφόρος Αθηνών 1 – Λεωφόρος Αθηνών 2 – Ηρώων Πολυτεχνείου – Πλατεία Ελευθερίας.
Τα δρομολόγια ξεκινούν από την Πλατεία Ελευθερίας κάθε 40 λεπτά, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η προκράτηση θέσης από κινητό τηλέφωνο γίνεται με την ειδική εφαρμογή Smart Bus την οποία οι κάτοικοι μπορούν να κατεβάσουν από το www.haidari.gr/smartbus. Προκράτηση θέσης μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά από την προηγούμενη μέρα, στην ειδική τηλεφωνική γραμμή του Δήμου 15250.
Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχει σχεδιάσει την εφαρμογή είναι οι καθηγητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κ.κ. Αθανάσιος Λόης και Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος και οι ερευνητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κκ. Αλέξανδρος Βαλαντάσης και Χρήστος Θεολόγου.
Αναμφίβολα, η χρήση ενός τέτοιου «ευφυούς» συστήματος μεταφορών από τον ΟΑΣΑ μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με προσαρμογή στις ανάγκες μετακίνησης, και στην ορθολογικότερη διαχείριση των μέσων μεταφοράς και της εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το