Τοπικά

Πρεμιέρα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2021, αλλά με πολλά προβλήματα στο σύστημα

Μπορεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ να ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι άνοιξαν οι «πύλες» του ΟΣΔΕ για την υποβολή από τους ενδιαφερόμενους αγρότες της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2021, μέσω της οποίας χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις, ωστόσο χθες πρώτη ημέρα λειτουργίας τα προβλήματα ήταν πολλά, καθώς το σύστημα δεν λειτουργούσε και τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν. Όπως έγινε γνωστό, με δυσκολία, σωρεία προβλημάτων και με πολλές διακοπές, «έμπαινε» κανείς μόνο στο online σύστημα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2021 (ΕΑΕ 2021) υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον ίδιο τον δικαιούχο ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του είτε με απευθείας χρήση της εφαρμογής κατόπιν εγγραφής στο online σύστημα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ είτε μέσω Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) που έχει πιστοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ειδικά για τον σκοπό αυτόν και δραστηριοποιείται στην περιοχή που βρίσκεται η έδρα της εκμετάλλευσής του, αφού εκδώσει τον μοναδικό «κωδικό υποβολής».
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων θα καθοριστεί με σχετική υπουργική απόφαση.

Για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστέρησης, επιβάλλεται ποινή 1% επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων). Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.
Προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού το υπ’ αρ. 23921/15.04.21 έγγραφο «Οδηγίες διαδικασίας υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2021» για την υποβολή της αίτησης.
Η ορθή συμπλήρωση της αίτησης, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του δικαιούχου. Τυχόν λανθασμένη δήλωση των στοιχείων της εκμετάλλευσης, θα έχει ως συνέπεια την επιβολή κυρώσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το