Τοπικά

Αντιπαράθεση στην Ε.Π.Ζ. για την παροχή εργοταξιακού ρεύματος στους βιοτέχνες

ρεύμα

Πάνω από 150 είναι οι βιοτεχνίες στη Μαγνησία που ζητούν την κατ’ εξαίρεση παροχή εργοταξιακού ρεύματος για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης, στη συζήτηση για τα κριτήρια που θα πρέπει να καθοριστούν για την χορήγηση του εργοταξιακού ρεύματος.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας έθεσε θέμα νομιμότητας των εργοταξιακών παροχών και διαφώνησε με την διαθέσή τους σε καταστήματα και βιοτεχνίες. Επιπλέον εκτίμησε ότι η απόφαση του Δήμου Βόλου δεν πρόκειται να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.Ο ίδιος συμφώνησε να λάβουν εργοταξιακό ρεύμα οι κύριες και οι εξοχικές κατοικίες.

Από την πλευρά της α’ ελάσσονος μειοψηφίας ο Νίκος Στόικος δήλωσε ότι εργοταξιακό ρεύμα πρέπει να διτίθεται μόνο στην πρώτη κατοικία. Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός σημείωσε  ότι δεν έχει αντίρρηση να περιληφθούν καταστηματάρχες και βιοτέχνες, αλλά εγγράφως ν’ αποδεικνύεται η αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν οικονομικά. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το