Τοπικά

Τα κόμματα της αριστεράς δεν θέλουν προβολή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές 

kommata

Η Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα το πρωί ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου δεν έκανε αποδεκτό κανένα από τα αιτήματα των κομμάτων για ισότιμη και όχι αναλογική μεταχείριση, ενώ απαιτήθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ να μην δοθεί χώρος στη Χρυσή Αυγή.

Ο αντιδήμαρχος Τάσος Μπατζιάκας που προήδρευσε της Επιτροπής πρότεινε να παραχωρηθούν οι ίδιοι χώροι που είχαν δοθεί το 2012, αναλογικά και ανάλογα με τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Με την πρόταση αυτή διαφώνησαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

Ειδικότερα, ο κ. Μπατζιάκας ζήτησε από τα πολιτικά Κόμματα να σεβαστούν τους χώρους που θα τους παραχωρηθούν και να αποφύγουν τα πλαστικά σημαιάκια και τη ρίψη διαφημιστικών. Σε ότι αφορά την αναλογική παραχώρηση των χώρων διαφώνησαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ, ζητώντας ισότιμη μεταχείριση. Ο Μιχ. Καστρινάκης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα, ενώ ο Μ. Τσιώνας από το ΚΚΕ τόνισε ότι οι απαγορεύσεις είναι αντιδημοκρατικές και μαζί του συμφώνσηα και ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Παντ. Μαστρογιάννης.

Οι χώροι που παραχωρούνται

Οι χώροι που θα παραχωρηθούν με απόφαση της Επιτροπής είναι : Δημαρχείο Βόλου, πρώην Δημαρχεία όλων των συνενωθέντων Δήμων, Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας,  Μεταξουργείο, Εκθεσιακό Κέντρο Π. Άρεως, Αχίλλειο.

Οι παραπάνω χώροι διατίθενται από το Δήμο μετά από αίτηση των υποψηφίων με χρονολογική προτεραιότητα υποβολής, στις υπάρχουσες ελεύθερες ημερομηνίες. Επίσης, να διατεθεί η εξέδρα του Δήμου Βόλου στον παραλιακό χώρο (απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος)  για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων, σύμφωνα με τα σχετικά αιτήματα που θα υποβληθούν.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεσμεύτηκαν ότι θα σεβαστούν τους κοινόχρηστους χώρους και το περιβάλλον και να αποφύγουν κάθε αλόγιστη και υπερβολική χρήση προεκλογικού διαφημιστικού υλικού.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν από τη ΝΔ ο κ. Δημήτρης Βαΐτσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μιχάλης Καστρινάκης, από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Χρήστος Τσαμπρινός, από το ΚΚΕ ο κ. Μιχάλης Τσιώνας, από τους ΑΝΕΛ ο κ. Χρήστος Χρηστάκης και από τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Παντελής Ματρογιάννης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το