Αθλητισμός

Ανοίγει η «κάνουλα» από το Στοίχημα για τη Νίκη

Ανοίγει η «κάνουλα» από το Στοίχημα για τη Νίκη, όπως και για τους υπόλοιπους συλλόγους της Σούπερ Λιγκ 2. Αυτό αποφασίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, με τη βολιώτικη ΠΑΕ να εκπροσωπείται από τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Παπακωνσταντίνου.

Επιτέλους ευχάριστα νέα στον οικονομικό τομέα για την ΠΑΕ Νίκη. Πριν λίγες ημέρες ο Βασίλης Βενέτης είχε αποκαλύψει ότι μέχρι τώρα η ΠΑΕ είχε εισπράξει μόλις 50.000 ευρώ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης την περασμένη Τετάρτη είχε μιλήσει για τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισε η Νίκη τόσο τη φετινή χρονιά, όσο και την περσινή.

Τελικά φαίνεται να βρίσκεται λύση στο πρόβλημα. Προχθές συγκλίθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 2, όπου κοινοποιήθηκαν τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Λευτέρη Αυγενάκη. Τόσο ο υπουργός Επικρατείας, όσο και ο υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκαν ότι θα κατατεθεί τροπολογία ώστε οι ομάδες να εισπράξουν έναντι από τη φορολογία του Στοιχήματος.

Αυτό υπολογίζεται ότι θα γίνει μέχρι τις 10 Ιουνίου, ενώ η εξόφληση πηγαίνει για το τέλος του μήνα, γεγονός που θα αποτελέσει μεγάλη «ανάσα» για όλες τις ΠΑΕ. Ασφαλώς η Νίκη δεν πάει πίσω. Στη Γενική Συνέλευση ακούστηκε ότι και οι δύο χρονιές έκλεισαν με οικονομική ζημία και είναι αδύνατον ο κ. Παπακωνσταντίνου να βάζει διαρκώς το χέρι στην τσέπη χωρίς ανταπόδοση.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι η αυτή η ενίσχυση θα έρθει άμεσα και θα αποτελέσει μεγάλη «ανάσα». Ταυτόχρονα εντός των ημερών αναμένεται να δοθεί και η τελευταία δόση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Επιπλέον μετά τα μπαράζ της Βέροιας με τη Λαμία θα δοθεί και το μπόνους κατάταξης το οποίο θα είναι κλιμακωτό.

Τα παραπάνω ηχούν ευχάριστα στα αυτιά των διοικούντων την ΠΑΕ Νίκη, οι οποίοι θα μπορέσουν να καλύψουν κατά ένα ποσοστό την οικονομική ζημία και παράλληλα θα κινηθούν και για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.

Επίσης ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτό της ανόδου. Άπαντες συμφώνησαν ότι πρέπει να αλλάξει το 1+1 που ισχύει τώρα και αναμένεται να αρχίσουν επαφές με όλους τους φορείς, προκειμένου να ανεβούν δύο ομάδες απευθείας από τη Σούπερ Λιγκ 2.

Τέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο έφτασε και η πρόταση μιας πλατφόρμας, προκειμένου να μεταδίδει τα παιχνίδια που δεν δείχνει η ΕΡΤ. Για το ζήτημα αυτό θα συγκροτηθεί μία αντιπροσωπεία, η οποία θα ασχοληθεί πιο επισταμένα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το