ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βρέθηκε νεκρός 52χρονος στα Τρίκαλα

Τοπικά

Για μια Θεσσαλία αλλιώς

Άρθρα

Έφυγε από τη ζωή 58χρονη Βολιώτισσα

Τοπικά

Πολιτισμός

«Ανδρομάχη» του Ευριπίδη στο Θέατρο «Τζένη»

Στο Πήλιο, το βουνό των θεών και του κάλλους, ζωντανεύει σήμερα Σάββατο 11 Αυγούστου, στις 9.15 μ.μ., η ιστορία του Πηλέα και της Θέτιδας, από το θέατρο Αιχμή, που όπως κάθε χρόνο παρουσιάζει τη δουλειά του στο φιλόξενο θέατρο «Τζένη», που δημιούργησε με αγάπη και σεβασμό στον χώρο και στο περιβάλλον, ο ιδιοκτήτης του Νίνο Ανερίκης.

Έτσι λοιπόν η Φωτεινή Φιλοσόφου και ο Γιάννης Νικολαΐδης, οι δημιουργοί του θεάτρου Αιχμή, θα είναι εκεί και για το φετινό προσκύνημα στο Πήλιο. Την παράσταση οργανώνει ο Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας, όπως κάθε χρόνο, προσφέροντας ποιοτικό θέατρο στους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Προπώληση εισιτηρίων, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής στο ξενοδοχείο Aleka’s House και στο κατάστημα δώρων Αμαδρυάς. Τιμές 10 ευρώ προπώληση, 12 ευρώ είσοδος στο ταμείο του θεάτρου. Επίσης μειωμένα εισιτήρια στο viva.gr/. Πληροφορίες 6944366784.
Η αιχμαλωσία της Ανδρομάχης…, η αιχμαλωσία της αρετής και της αξιοπρέπειας της Ανδρομάχης…, η πορεία της και η συντροφικότητά της…, το αντίπαλον δέος της «Ωραίας» Ελένης.
Η «Ωραία» Ανδρομάχη, θα λέγαμε ωραία, αλλά και με αρετή και σκέψη, αρετές που δίνει απλόχερα ο Όμηρος στους αμυνόμενους υπέρ πατρίδος, διαφύλαξης των αγαθών της τιμής, της αξιοπρέπειας, της γνώσης και της ουσιαστικής ηθικής.
Έκλεισε τυπικά και μόνο τη σελίδα «Έκτωρ» και τη διαφυλάσσει στην υπόλοιπη ζωή της, σαν τα Άγια των Αγίων. Πορεύεται στον υπόλοιπο βίο της και νικά τελικά, μέσω των απογόνων της.
Η Ανδρομάχη γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και της αιχμαλωσίας, την κατάλυση της αξιοπρέπειας που καθορίζει η ελευθερία, γι’ αυτό καταριέται τους αίτιους κατονομάζοντάς τους άμεσα και σκληρά.

Το ένστικτο και η γνώση της την οδηγούν στον σωστό δρόμο και ζητεί βοήθεια από τον ευπατρίδη Πηλέα, για να γλιτώσει τον γιο της.
Μετά την Άλωση της Τροίας…, μετά την Άλωση της Πόλης… Μετά την Άλωση… Η διαφύλαξη της πορείας του ανθρώπινου είδους, είναι στα χέρια και στην εσωτερική ικανότητα ορισμένων «σημαδεμένων» ανθρώπων. Αυτοί με τη στάση τους, με τον «ίσκιο» τους που λέει ο λαός, χαράζουν τον δρόμο για μια νέα αρχή, έχοντας δεδομένο το ιστορικό παρελθόν και την ουσιαστική αξιοπρέπεια της γνώσης.
Ο Όμηρος πολύ σωστά τοποθετεί την Ανδρομάχη δίπλα στον Έκτορα, υπογραμμίζοντας έτσι, ότι η αξιοπρέπεια, η ανδρεία και η φιλοπατρία μπορεί να ταυτίζονται.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία Γιάννης Νικολαΐδης, μετάφραση Κώστας Πολιτόπουλος, σκηνικά Γρηγόρης Ριζόπουλος, κοστούμια Όλγα Σχοινά, μουσική επιμέλεια Στέφανος Νικολαΐδης, φωτισμοί Στέφανος Κεραμιδάς.
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαΐδης, Κώστας Κλάδης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Χριστίνα Σιώμου, Βούλα Κώστα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το