Τοπικά

Αλεξικέραυνο μετά από πολλά χρόνια στο 5ο ΓΕΛ Βόλου 

Αλεξικέραυνο τοποθετήθηκε στο 5ο ΓΕΛ Βόλου μετά από περίπου 50 χρόνια, ενώ προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης του αύλειου χώρου και εμπλουτισμού του με πολύ πράσινο μετά από την φύτευση λουλουδιών και δενδρυλλίων.
Σε άλλα σχολεία τα αλεξικέραυνο έχουν γίνει στόχος διαφόρων αγνώστων που τα ξηλώνουν για να πουλήσουν το μέταλλο.
Παράλληλα στο σχολείο έχουν ξεκινήσει εργασίες για τη βελτίωση του κιοσκιού αλλά και την τοποθέτηση χώρων στάθμευσης των ποδηλάτων.
Το διδακτήριο είναι παλιό και χρειάζονται γενικώς πολλές παρεμβάσεις που ήδη είναι σε εξέλιξη.

Ο διευθυντής του 5ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Αποστολάκης επισήμανε πως «στον αύλειο χώρο υπήρχε ένα κιόσκι το οποίο με τα χρόνια είχε καταστεί ετοιμόρροπο. Έπρεπε λοιπόν ή να ξηλωθεί και να απομακρυνθεί ή να αντικατασταθεί με κάτι εξίσου καλό. Εμείς επιλέξαμε τη δεύτερη οδό και με την εξασφάλιση πόρων από το Κράτος φτιάξαμε ξανά το κιόσκι με την προοπτική να βρίσκεται δίπλα στο κυλικείο και να μπορούν να κάθονται εκεί για λίγη ώρα οι μαθητές. Το κιόσκι μπορεί να εξυπηρετήσει γύρω στα 15-20 παιδιά».
Στον αύλειο χώρο τοποθετήθηκαν επιπλέον θέσεις από ποδηλατοστάτες, ενώ ο σχεδιασμός του σχολείου περιλαμβάνει και άλλες δράσεις, όπως η αντικατάσταση των μπασκετών που έχουν παλιώσει. Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια για τοποθέτηση και άλλων ποδηλατοστατών.

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε και στο σύστημα αντικεραυνικής προστασίας που τοποθετήθηκε εδώ και μερικούς μήνες στο σχολείο.
«Το 5ο ΓΕΛ Βόλου, από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του διδακτηρίου, δηλαδή από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 δεν είχε αλεξικέραυνο. Τελικά μετά από 50 και πλέον χρόνια τοποθετήθηκε αυτό το σύστημα. Αποστείλαμε επιστολή στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ο οποίος ανταποκρίθηκε και έγινε η εγκατάσταση του αλεξικέραυνου» ανέφερε ο κ. Αποστολάκης.
Ακόμη μέσα στους στόχους είναι η τοποθέτηση αλουμινένιων παραθύρων και πορτών στις αίθουσες που βρίσκονται στα λυόμενα κτίρια και τα οποία είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης.
Επίσης στο σχεδιασμό της διεύθυνσης είναι να γίνουν παρεμβάσεις και στο γυμναστήριο με αντικατάσταση παραθύρων, ώστε να υπάρχει καλύτερη ενεργειακή απόδοση του χώρου.
Ακόμη το καλοκαίρι έγινε εσωτερικός ελαιοχρωματισμός στις μισές αίθουσες του διδακτηρίου, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι θα γίνει προσπάθεια να ελαιοχρωματιστούν και οι υπόλοιπες αίθουσες.
Μια ακόμη ενδιαφέρουσα δράση είναι ο εμπλουτισμός του αύλειου χώρου με πράσινο. Πριν μερικές εβδομάδες εργάτες της υπηρεσίας πρασίνου τοποθέτησαν λουλούδια και μικρά δένδρα.
Συγχρόνως από το σχολείο διεξάγονται διάφορες διδακτικές επισκέψεις, επιμορφωτικές εκδρομές και άλλες εκπαιδευτικές δράσεις που ανοίγουν τους ορίζοντες των μαθητών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το