Τοπικά

Προοπτική εργασίας μέσα από την κομμωτική – Ενδιαφέρουσα εκδήλωση χθες το απόγευμα στο Ξενία

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα την εκπαίδευση και τη μαθητεία των αποφοίτων του τομέα κομμωτικής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες στο Ξενία, όπου πλημμύρισε από επαγγελματίες κομμωτές και σπουδαστές η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων.
Η πρωτότυπη αυτή δράση διοργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΓΔΕΕ) της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου σε συνεργασία με το τμήμα Κομμωτικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου, τον Σύνδεσμο Κομμωτών – Κουρέων Νομού Μαγνησίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και με τη συμμετοχή των σπουδαστών της ειδικότητας τέχνη φωτογραφίας του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δ. Βόλου.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Εκπαίδευση & Μαθητεία – Έμπνευση – Δημιουργία – Εξέλιξη».
Η προϊσταμένη του τμήματος Κομμωτικής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου κ. Καλλιόπη Βούλγαρη τόνισε πως «στόχος της εκδήλωσης ήταν να δώσουμε μια ελπίδα, ένα μήνυμα αισιοδοξίας στις σπουδάστριες για την επαγγελματική τους αποκατάσταση στην κομμωτική. Φέτος θα αποφοιτήσουν 17 άτομα και τα δέκα πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στα κομμωτήρια. Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν 32 κομμωτές, απόφοιτοι του ΟΑΕΔ».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος δήλωσε πως «στηρίζουμε τις σχολές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου, καθώς από εκεί προκύπτουν οι μελλοντικοί επαγγελματίες που χαρακτηρίζονται για την εξειδίκευσή τους».

Από το Επιμελητήριο Μαγνησίας ο κ. Βασίλης Καραλής υπογράμμισε πως «στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων ζωής του Επιμελητηρίου στηρίζουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, απ’ όπου αναδεικνύεται η δυναμική της νέας γενιάς».
Ο πρόεδρος Σύνδεσμο Κομμωτών – Κουρέων Νομού Μαγνησίας κ. Στέλιος Κλητσινάρης επισήμανε πως «υπάρχει επαγγελματική προοπτική για τους νέους κομμωτές και ο σύλλογος κομμωτών στηρίζει τις κρατικές σχολές για την καλύτερη εκμάθηση των σπουδαστών και την απορρόφησή τους στην αγορά εργασίας».
Την ικανοποίησή τους που σπουδάζουν στον τομέα κομμωτικής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου και παράλληλα διεξάγουν πρακτική άσκηση, εξέφρασαν δύο σπουδάστριες.
Η Γκρισέλντα Καμπάση ανέφερε πως «οι προοπτικές των νέων κομμωτών είναι πολύ καλές. Κάνουμε την πρακτική μας άσκηση στα κομμωτήρια, όπου δουλεύουμε το πρωί και το απόγευμα παρακολουθούμε τα μαθήματα στη σχολή λαμβάνοντας σημαντικές γνώσεις από τους καθηγητές μας. Παράλληλα μας βοηθούν πολύ και οι εργοδότες».
Παίρνοντας τον λόγο η σπουδάστρια Χριστίνα Τσουνάι είπε πως «οι συνθήκες στη σχολή είναι πολύ καλές για όσους έρχονται από μακρινές περιοχές και παρέχεται οικονομική βοήθεια για σίτιση και στέγαση, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτό που αγαπούν. Στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ συνδυάζουμε τη διδασκαλία, τη γνώση, με την εργασία και την απόκτηση εμπειρίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το