Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ψίχουλα» παίρνουν τα λιμάνια Μαγνησίας & Σποράδων από τις νέες θέσεις Λιμενικών

Στο πλευρό των Λιμενικών της Μαγνησίας για μία ακόμα φορά ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με την οποία ζήτησε να συμπεριληφθούν τα νησιά των Β. Σποράδων στα νησιά του Αιγαίου που θα ενισχυθούν με σημαντικό αριθμό στελεχών, σύμφωνα με τη νέα πρόταση του Υπουργείου για την αύξηση των Οργανικών Θέσεων στο Λιμενικό Σώμα, αλλά και να ενισχυθούν τα λιμάνια της Μαγνησίας με το απαραίτητο προσωπικό Λιμενικών.
Σύμφωνα με το Βουλευτή, η νέα πρόταση του Υπουργείου περιλαμβάνει την αύξηση των Οργανικών Θέσεων για το Λιμενικό Σώμα με 1.500 επιπλέον οργανικές θέσεις συνολικά. «Οι Λιμενικοί της Μαγνησίας επισημαίνουν ότι οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται για τα λιμάνια Βόλου, Αμαλιάπολης, Τρικερίου, Αγ. Ιωάννη Μουρεσίου και Β. Σποράδων είναι εξαιρετικά μειωμένες και δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των λιμανιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Δικαιολογημένη δυσαρέσκεια προκαλεί και το γεγονός ότι οι Β. Σποράδες δεν εντάχθηκαν στα νησιά του Αιγαίου που σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου θα ενισχυθούν με σημαντικό αριθμό στελεχών, όπως αυτά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων. «Οι Λιμενικοί της Μαγνησίας κρίνουν ως επιτακτική την αύξηση των οργανικών θέσεων στα νησιά των Β. Σποράδων, και μάλιστα τουλάχιστον στο διπλάσιο από τις υπάρχουσες (ειδικά για το νησί της Αλοννήσου), καθώς με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να μετακινηθούν προς τον τόπο συμφερόντων τους Λιμενικοί που υπηρετούν στα νησιά πολλά χρόνια», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, η αύξηση των οργανικών θέσεων στα λιμάνια των Σποράδων, θα ενισχύσει αυτόματα και τα άλλα κρίσιμα λιμάνια της Μαγνησίας, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει και τις συνθήκες ώστε να στελεχωθεί η υπηρεσία του Λιμενικού Σταθμού του Αγ. Ιωάννη Μουρεσίου, που σήμερα λειτουργεί μόνο κάποιες ημέρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
«Η ενίσχυση των λιμανιών της Μαγνησίας με το απαραίτητο προσωπικό Λιμενικών θα πρέπει να γίνει άμεσα για να καλυφθούν οι αυξημένες λειτουργικές τους ανάγκες και να λειτουργούν εύρυθμα», τόνισε ο Βουλευτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το