Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: Άμεση η ανάγκη μόνιμων προσλήψεων στο Δήμο Βόλου

Να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις στο Δήμο Βόλου σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν τόσο στις διοικητικές, όσο και στις τεχνικές υπηρεσίες, αλλά και να προβεί σε άμεση στελέχωση όλων των Δήμων της Μαγνησίας, ζήτησε με Ερώτησή του από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, όπως καταγράφεται και στον τοπικό τύπο, φέτος οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των εργαζόμενων στο Δήμο Βόλου φτάνουν σε πολύ υψηλό αριθμό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Ήδη από την άνοιξη μέχρι και το καλοκαίρι, έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση για συνταξιοδότηση μόνο στον Δήμο Βόλου 80-90 εργαζόμενοι, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός και ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το τέλος του έτους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, οι επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα κενά, δημιουργούν επιτακτικές ανάγκες μόνιμων προσλήψεων στο Δήμο. Όλοι οι τομείς, οι υπηρεσίες πρασίνου, καθαριότητας, τεχνικών υπηρεσιών, άλλα και οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, έχουν ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.

«Εξαιτίας της μη επαρκούς στελέχωσης, το προσωπικό που υπηρετεί στις διοικητικές υπηρεσίες δουλεύει αδιάκοπα για την υλοποίηση των προγραμμάτων, των προσλήψεων, των μισθοδοσιών και όλων των απαραίτητων δράσεων, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου που εξυπηρετούν έργα σχεδόν σε όλο τον Νομό Μαγνησίας», τόνισε ο Βουλευτής.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ, υπάρχει άμεση ανάγκη πρόσληψης τουλάχιστον 200 μόνιμων υπαλλήλων στις διοικητικές υπηρεσίες των ΟΤΑ της Μαγνησίας συνολικά και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει άμεσα, ώστε να στελεχωθούν επαρκώς οι Δήμοι της Μαγνησίας σε διοικητικό και τεχνικό προσωπικό για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση όλων των προγραμμάτων και των δράσεων που υλοποιούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το