Κόσμος

Άγκυρα σε Γιούνκερ για τους στρατιωτικούς: Δεν παίρνουμε εντολές από κανένα

Σκληρή επίθεση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, στο αίτημά του προς την Άγκυρα να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Όπως μεταδίδει η Miliyet, ο Γκιούλ επεσήμανε: Σε καμία περίπτωση για αυτήν τη σύλληψη, κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική δικαιοσύνη», ενώ συνέχισε ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους και στο… γνωστό μοτίβο περί τρομοκρα΄των που υποθάλπτονται στην χώρα μας.
“Η Ελλάδα έχει γίνει τόπος συγκέντρωσης και προστασίας τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η FETO [σ.σ: του Φετουλάχ Γκιουλέν]. Εκεί μαζεύονται και μετά πάνε αλλού”, κατέληξε ο τούρκος υπουργός.

Νωρίτερα, από το βήμα της ελληνικής βουλής, ο Γιούνκερ είχε ζητήσει από την Τουρκία να απελευθερώσει τους δύο Ελληνες:
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει παράνομα πράγματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε πρόσφατη συνάντηση με Ερντογάν στη Βάρνα του θυμίσαμε την υποχρέωση να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Μην ξεχνάμε και τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς. Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο Ελλήνων στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθούν», τόνισε.
Οι δυο στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι από τις αρχές Μαρτίου στην Τουρκία, αναμένοντας να κατατεθεί το κατηγορητήριο από τους εισαγγελείς.
Θυμίζουμε πως την Τετάρτη για τρίτη φορά απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη το αίτημα τους για αποφυλάκιση.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το