Πολιτισμός

Αγαπημένο στέκι των σινεφίλ και φέτος η «Εξωραϊστική»

Το «στέκι» τους έχουν βρει οι σινεφίλ του Βόλου φέτος το καλοκαίρι επιλέγοντας την «Εξωραϊστική» για να ζήσουν την εμπειρία του κινηματογράφου σε έναν αναδιαμορφωμένο χώρο. Οι προβολές ξεκίνησαν στις 5 Ιουνίου και θα συνεχιστούν μέχρι και 2 Οκτωβρίου, καιρού επιτρέποντος.
Χιλιάδες Βολιώτες έχουν δει τις ταινίες ή τις θεατρικές παραστάσεις που ήρθαν στην Εξωραϊστική και η επισκεψιμότητα των θεατών κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, επισφραγίζοντας τη σχέση του χώρου με τον πολιτισμό.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν φέτος το καλοκαίρι οι παιδικές θεατρικές παραστάσεις αλλά και οι παραστάσεις Καραγκιόζη. Για την επιλογή όμως των ταινιών η προετοιμασία ξεκινάει από νωρίς. Από τον χειμώνα γίνεται η αναζήτηση των κατάλληλων ταινιών που «ταιριάζουν» με το κοινό που επισκέπτεται την Εξωραϊστική, αλλά και οι επαφές για τον προγραμματισμό των θεατρικών παραστάσεων.

Στόχο αποτελεί η επιλογή μιας ποικιλίας καλών και ποιοτικών ταινιών, που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Φυσικά, αν μια ταινία έχει απήχηση τον χειμώνα, θα επιλεχθεί για να την παρακολουθήσει και το κοινό του Βόλου.
Άλλωστε οι πολίτες του Βόλου είναι σινεφίλ και η πόλη έχει παράδοση στον κινηματογράφο.
Η Εξωραϊστική βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης, ενώ η ανακαίνιση του χώρου που έγινε φέτος, πρόσθεσε πράσινο καθώς φυτεύτηκαν βασιλικοί ενώ βάφτηκε και η οθόνη προβολών. Ο εξωραϊσμός του χώρου κέρδισε τους θεατές που έρχονται στο σινεμά για να δουν την ταινία τους κοντά στο πράσινο. Μάλιστα ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι περισσότερους από 500 θεατές.
Από την αρχή του καλοκαιριού έχουν προβληθεί περισσότερες από 25 ταινίες τις οποίες παρακολούθησαν χιλιάδες Βολιώτες.
Οι προβολές θα συνεχιστούν το Σάββατο και την Κυριακή με την ταινία «Κάποτε.. στο Χόλιγουντ» σε σκηνοθεσία του Κουέντιν Ταραντίνο. Η προβολή αρχίζει στις 21:30. Τη Δευτέρα, το πρόγραμμα συνεχίζεται με το Θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου «Καραγκιοζοόπολη» στις 20:00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το