Τοπικά

Αγανακτισμένοι κάτοικοι στα Αστέρια Αγριάς

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της περιοχής των Αστεριών Αγριάς, καταγγέλλουν για μια ακόμη φορά ότι η ζωή τους ανατράπηκε στην κυριολεξία, ενώ η δημοτική αρχή καμία δέσμευσή της δεν τήρησε για την ολοκλήρωση του αντλιοστασίου της αποχέτευσης, παρότι διερρήγνυε τα ιμάτιά της στη δικαιοσύνη, η οποία αποφάσισε να συνεχιστεί το έργο.

 

 

Οι κάτοικοι τονίζουν, πως αποδεικνύεται από τα έγγραφα της ίδιας της Πολεοδομίας, το σχέδιο πόλης, συμβόλαια, τοπογραφικά διαγράμματα, τεχνικές εκθέσεις, πραγματογνωμοσύνη και κατάθεση της προέδρου του ΤΕΕ, ότι ο χώρος δεν ανήκει στο Δήμο και δεν είναι χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστος. Ο χώρος ανήκει στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό.
«Ζήτησα από τον Δήμο Βόλου τίτλους ιδιοκτησίας στις 6/7/2016, με αριθ. πρωτ. 331 και στις 18/7/2016 με αριθ. πρωτ. 332, χωρίς να μας απαντήσουν μέχρι σήμερα για το ιδιοκτησιακό. Θεωρούμε ότι υπάρχει παράβαση καθήκοντος», τονίζει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Θεοδοσόπουλος.

 
«Έλεγαν ότι το έργο κινδυνεύει με απένταξη και θα χαθούν 13 εκ. ευρώ, αν δεν ολοκληρωθούν οι εργασίες μέχρι 30/9/2016. Είδε κανείς να ολοκληρώνεται κανένα έργο; Από τις 2/3/2016 και με πολλές παρεμβάσεις μάθαμε ότι το έργο (αντλιοστάσιο Α4) θα γίνονταν μέσα στο πάρκο και άρχισε για μένα- σαν πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου και των μελών του συμβουλίου και εν γένει όλων των κατοίκων- ο Γολγοθάς. Και έχει ο Θεός…», σημείωσε ο πρόεδρος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος ζήτησε και απεστάλη επιστολή από το ΤΕΕ προς το Υπουργείο Υποδομών, για εφαρμογή εναλλακτικής λύσης. Δηλαδή αλλαγή χωροθέτησης του έργου πλησίον της ΕΛΙΝ (κόμβος Περιφερειακού).

 
Όπως προκύπτει βάσει του τοπογραφικού και τη διαβεβαίωση του κατ’ εξοχήν αρμοδίου φορέα , δηλαδή του ΤΕΕ, το αντλιοστάσιο μπορούσε να μεταφερθεί σε απόσταση μόλις 170 μέτρα, με τις προδιαγραφές που η ίδια η ΔΕΥΑΜΒ έχει θέσει σε χέρσο τμήμα του ελληνικού Δημοσίου, δίπλα από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΙΝ.
«Η άρνηση οφείλεται σε αδιαλλαξία και εμμονή της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΜΒ. Ούτε καν φρόντισαν να διαφυλάξουν το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, το μοναδικό στο παραλιακό τμήμα της περιοχής. Είτε θέλετε, είτε δεν θέλετε, το αντλιοστάσιο θα γίνει στο πάρκο, έλεγε και ξανάλεγε ο Μπέος. Υπήρχε χρόνος για να γίνει αλλαγή της χωροθέτησης, αρκεί να υπήρχε η βούληση από την πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς είχαμε την διαβεβαίωση από το Υπ. Οικονομίας, ότι το έργο είναι τμηματοποιημένο, που σημαίνει ότι η β’ φάση θα προχωρούσε από νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δεδομένου ότι το έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως 28/2/2015. Από τότε η ΔΕΥΑΜΒ έχει χορηγήσει ήδη τέσσερις παρατάσεις, χωρίς καμία συνέπεια εις βάρος της και βλέπουμε πόσες ακόμη θα πάρει», σημείωσε ο κ. Θεοδοσόπουλος.

 
Στις 8/7/2016 ξεκίνησαν οι εργασίες αποκλάδωσης δένδρων στο πάρκο, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες. «Έγινε ένα πραγματικό πετσόκομμα. Στις 10/7/2016, ενώ εγώ και ο κ. Σπυρόπουλος, μέλος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, βρισκόμασταν στην Εισαγγελία Βόλου, για να δώσουμε την ύστατη μάχη, μήπως και μπορέσουμε και σώσουμε το πάρκο, ο Γαλάτης έδωσε εντολή για εργασίες. Ο ευρισκόμενος στο πάρκο Μαλαματίνης απείλησε τον κ. Σπυρόπουλο και εμένα, λέγοντας… θα σας κυνηγήσω, θα σας καταστρέψω, θα σε γαμ…»
Στις 27/7/2016 μετακινήθηκε αυθαίρετα ένα περίπτερο, ευρισκόμενο στο πεζοδρόμιο του πάρκου, χωρίς καμία άδεια.

 
«Τους ζητήσαμε να μας δείξουν σχετικά έγγραφα, που αφορούν την κατασκευή του έργου, δηλ. περιβαλλοντική μελέτη, τίτλους ιδιοκτησίας και ότι αφορά με τις εργασίες. Απάντηση καμία. Στις 29/7/2016 καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Στις 3/8/2016 πήραμε προσωρινή διαταγή για την ανάκληση των εργασιών. Στις 4/8/2016 οι Γαλάτης και Φαφούτης παραβίασαν την δικαστική απόφαση της προσωρινής διαταγής διακοπής εργασιών και στις 8/8/2016 κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο από τη ΔΕΥΑΜΒ ανάκληση της προσωρινής διαταγής . Παραπλάνησαν την δικαιοσύνη και το έργο συνεχίζεται, χωρίς να ξέρουμε ούτε εμείς ούτε αυτοί, πότε θα ολοκληρωθεί. Ότι και να μας πουν, δηλαδή ότι το πάρκο μετά το πέρας των εργασιών θα αποκατασταθεί πλήρως, είναι λόγια προς επίτευξη του σκοπού τους. Μόνο με γλάστρες μπορούν να αντικατασταθούν τα μεγαλόσωμα δέντρα. Εμείς μηνυθήκαμε για τις αυθαιρεσίες, που έχουν κάνει και μέχρι σήμερα ούτε τους τίτλους ιδιοκτησίας, ούτε περιβαλλοντική μελέτη του έργου έχουμε λάβει.

 

 
Για τις φθορές που έχει υποστεί το πάρκο, θυμίζουμε πως είχαν υποσχεθεί, ότι μόνο 50 τ.μ. θα καταστρέψουν. Εδώ βλέπουμε ότι έχει καταστραφεί παντελώς. Τι να πούμε πλέον, για όσα έχουμε υποστεί σχεδόν ολόκληρο το χρόνο, από αυτούς τους καταστροφείς, που με το έτσι θέλω κατόρθωσαν από Μονακό να μας κάνουν…
Ένα πάρκο στολίδι της περιοχής καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι υποσχέσεις ότι θα το ξαναφτιάξουν, είναι κενές. Ας φτιάξουν τα δικά τους πρώτα και εμείς θα το ξαναφτιάξουμε όπως το 1976».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το