Πολιτισμός

Αφιερωμένο στη δύναμη της παιδικής φαντασίας το βιβλίο «Μεγάλα μυστικά» του Δημήτρη Ταουκίδη

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση υπογραφής του βιβλίου του Δημήτρη Ταουκίδη με τίτλο «μεΓΑΛΑ μυστικά» στο Public Βόλου. Ένα μοντέρνο bedtime γαλακτο-κωμικό παραμύθι, αφιερωμένο στη δύναμη της παιδικής φαντασίας και της αγάπης απέναντι στα αγροτικά ζώα παραγωγής.
Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Δημήτρης Ταουκίδης ανέφερε πως «το βιβλίο είναι ένα μοντέρνο bedtime γαλακτο-κωμικό παραμύθι, το οποίο είναι αφιερωμένο στη δύναμη της παιδικής φαντασίας και στην αγάπη που οφείλουν να έχουν οι άνθρωποι απέναντι στα αγροτικά ζώα παραγωγής».
Σε ερώτηση να αποκαλύψει ποια είναι τα μεγάλα μυστικά, ο ίδιος απάντησε πως «αν τα πω, θα πάψουν να είναι μυστικά. Όμως μπορώ να εκμυστηρευτώ ότι είναι τα μυστικά, τα οποία πολλές φορές έχουν οι μικροί φίλοι και ξέρουν πως αν τα μοιραστούν με τους μεγάλους, αυτοί δεν θα τους πιστέψουν».

Ο Δημήτρης Ταουκίδης εξηγώντας πώς προέκυψε ο τίτλος του νέου του βιβλίου, επισήμανε πως γενικότερα του αρέσει πολύ το παιχνίδι με τις λέξεις, ενώ συνέχισε λέγοντας και πώς προέκυψε το βιβλίο: «Ήταν ένα απόγευμα πριν μερικούς μήνες, όταν βρέθηκα μπροστά από έναν αυτόματο πωλητή γάλακτος, όπου εκεί συνάντησα ένα μικρό αγόρι, το οποίο ήταν πολύ αναστατωμένο. Το ρώτησα τι το απασχολεί και μου απάντησε ότι ψάχνει να βρει την πορτούλα, η οποία θα το οδηγούσε πίσω από τον αυτόματο πωλητή στα λιβάδια, στα οποία βρίσκονται οι αγελάδες, που παράγουν το γάλα. Η φαντασία και η ιδέα του μικρού αυτού παιδιού, που ξεπερνούσε τα γρανάζια του μηχανήματος και κοιτούσε πίσω από τον τοίχο ένα ολόκληρο λιβάδι, ήταν που με οδήγησε στη συγγραφή αυτού του βιβλίου».

Το βιβλίο έχει να κάνει με τη δύναμη της φιλίας: «Αναπτύσσεται μια φιλία ανάμεσα σε ένα μικρό αγόρι και μίας μικρής αγελαδίτσας. Το βιβλίο έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη, το θάρρος και την υπεράσπιση της φιλίας. Μπορώ με τη δύναμη της φαντασίας να ξεπεράσω τις όποιες προκλήσεις έχω στη ζωή μου» ανέφερε για να συμπληρώσει: «Τα παιδικά βιβλία έχουν νοήματα όχι μόνο για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους. Ό,τι παιδικότητα έχουμε μέσα μας, ακόμη και όταν ενηλικιωνόμαστε, πρέπει να την κρατάμε, να την ενισχύουμε. Να διαβάζουμε παιδικά παραμύθια και να αφήνουμε τα παιδιά μας να μας ταξιδέψουν στον δικό τους κόσμο. Και αν χρειαστεί, να ανακαλύψουμε τα μεγάλα μυστικά…».
Όσον αφορά στα μελλοντικά του συγγραφικά σχέδια, ο ίδιος τόνισε ότι είναι πολλά, αλλά υπάρχει ελάχιστος χρόνος: «Όταν ωριμάσει ο χρόνος και είναι η κατάλληλη στιγμή, ένα ακόμα βιβλίο θα ακολουθήσει τα μεγάλα μυστικά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το