Τοπικά

Καθιζήσεις και κατολισθήσεις μεταξύ Αλμυρού-Ανάβρας – Εργασίες από Περιφέρεια στο ορεινό οδικό κύκλωμα

Γεμάτος τομές, κοψίματα και κατολισθήσεις είναι ο δρόμος από τον Αλμυρό προς την Ανάβρα λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής. Η πρόσβαση έχει αποκατασταθεί από την πρώτη μέρα μετά την επέλαση του «Ιανού», ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς, καθώς τα επικίνδυνα σημεία είναι πολλά.
Ήδη μηχανήματα και φορτηγά βρίσκονται στο οδικό δίκτυο και αποκαθιστούν τις ζημιές, ενώ έχουν τοποθετηθεί και σημάνσεις για να ξέρουν οι οδηγοί, πού πρέπει να προσέξουν.
Μεγάλο ήταν το πρόβλημα σε μια στροφή μετά τη Νεράιδα, όπου έφυγε μεγάλο τμήμα του δρόμου, η κυκλοφορία είχε κοπεί, αλλά μετά από άμεσες παρεμβάσεις της Περιφέρειας, η ζημιά αποκαταστάθηκε.
Βέβαια σε πολλά άλλα σημεία του οδικού δικτύου υπάρχουν φθορές στο οδόστρωμα, χώματα, ενώ στις άκρες του δρόμου έχουν πέσει μικρές και μεγάλες πέτρες από τις κατολισθήσεις.
Σε άλλες περιπτώσεις κομμάτια από τον δρόμο έχουν αποκολληθεί και δημιουργείται μόνο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ σε πολλά σημεία ο δρόμος είναι γεμάτος χώματα από τις φερτές ύλες που παρέσυραν τα ορμητικά νερά από τις πλαγιές.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε πως «από το Σάββατο βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία στο ορεινό οδικό δίκτυο του Αλμυρού και έχει αποκαταστήσει την πρόσβαση σε όλα τα χωριά. Μηχανήματα από τον εργολάβο βρίσκονται εκεί και συνεχίζουν τις εργασίες. Εμείς καταθέσαμε τα τεχνικά δελτία στο αρμόδιο υπουργείο για να μας χρηματοδοτήσει και να ξεκινήσουν οι πιο συστηματικές εργασίες, καθώς αυτή τη στιγμή μιλάμε για πρόσκαιρες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και υπάρχει ο κίνδυνος με μια ενδεχόμενη νέα κακοκαιρία να προκληθούν ξανά προβλήματα. Το κόστος των έργων ανέρχεται στα 20.000.000 ευρώ και ζητούμε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, για να γίνουν τα οριστικά έργα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Ανάβρας Κώστας Κελάφας επισήμανε πως το οδικό δίκτυο Αλμυρού-Ανάβρας βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση μετά τις πλημμύρες. Χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς, καθώς σε πολλά σημεία ο δρόμος έχει «κοψίματα», τομές, και έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις. Μάλιστα υπάρχουν «κρυφά» σημεία, με παγίδες που ο δρόμος γίνεται επικίνδυνος. Έχουμε ήδη ζητήσει από τους αρμόδιους για να προχωρήσουν οι εργασίες όσο το δυνατόν συντομότερα και ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρεί σε παρεμβάσεις».
Άλλωστε πλησιάζει και χειμώνας και τα άσχημα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν. Παράλληλα σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται και το αγροτικό οδικό δίκτυο.
Μέχρι και χθες γινόταν προσπάθεια, ώστε να δοθεί νερό στα κτηνοτροφικά πάρκα που λειτουργούν στην Ανάβρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το