Ελλάδα

Άφαντος ο ιερέας που κοινωνούσε πιστούς στο Κουκάκι – Η κατάθεση του νεοκόρου

Εξακολουθεί να αναζητείται από την αστυνομία, στα πλαίσια του αυτοφώρου, ο ιερέας που χθες Κυριακή κοινωνούσε πιστούς σε εκκλησία στο Κουκάκι. Το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα και είναι κάτι που ζήτησε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μόλις έμαθε το περιστατικό. Σημειώνεται πως το αυτόφωρο λήγει τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας επικοινώνησε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά. Τέλος, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως το καθήκον τους.

Η κατάθεση του νεοκόρου
Στο μεταξύ αστυνομικές πηγές σημείωναν ότι αστυνομικοί εντόπισαν και έλαβαν κατάθεση από τον νεοκόρο της εκκλησίας. Σύμφωνα με τον νεοκόρο «μετά το πέρας της λειτουργίας περίπου στις 11 το πρωί ο ιερέας από την πλαϊνή πόρτα του ιερού ναού κοινώνησε τους πιστούς που τον περίμεναν». Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ο νεοκόρος δεν ανέφερε στην κατάθεσή του ακριβή αριθμό πιστών.

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Δεν έκανε κάτι παράνομο ο ιερέας
Από την άλλη πλευρά ο Μητροπολίτης Σεραφείμ μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο περιστατικό ισχυρίστηκε πως ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία και πως υπάρχει μια σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα καθώς η απαγόρευση αφορά τις συναθροίσεις. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι μιλάει ως πιστός και όχι ως Μητροπολίτης.

«Δεν έχει απαγορευτεί από την ΚΥΑ η Θεία Κοινωνία. Διαχωρίστηκε γιατί είναι η ουσία της πίστεώς μας. Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει κανενός είδους ασθένεια γιατί είναι ο Χριστός, ο ζωντανός Θεός. Το βιώνουμε χρόνια τώρα, με τα θαύματα, με το υπερβατικό. Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα. Είναι άλλο πράγμα ο συγχρωτισμός και άλλο η κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαι και εγώ νομικός και μπορώ να διαβάζω τους νόμους. Η ΚΥΑ δεν αφορά τη Θεία Κοινωνία. Αφορά τον συγχρωτισμό και τη μεγάλη συνάθροιση. Είναι άλλο πράγμα να μαζευτούν 500 άτομα και άλλο πράγμα το μυστήριο.Η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο. Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλλει δημόσια διαπράττει ένα κακούργημα, προσβάλλει τη θρησκευτική μας ελευθερία», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης. Τέλος, ο κ. Σεραφείμ είπε: «Αν με καλέσουν να κοινωνήσω κάποιον ασθενή σε ένα σπίτι, δεν θα πάω;».

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το