Αθλητισμός

Όλα ανοιχτά στο θέμα της αναδιάρθρωσης – Στον Ολυμπιακό Β. περιμένουν την απόφαση της ΕΠΟ

Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός Βόλου, πίστευαν πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, θα έπαιρνε χθες απόφαση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Στη συνεδρίασή της η Ε.Ε. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφασίστηκε να μην υπάρξει συζήτηση και φυσικά καμία απόφαση για την αναδιάρθρωση, καθώς εμφανίστηκε από τον Βαγγέλη Γραμμένο μια επιστολή της ΟΥΕΦΑ, που δεν συμφωνεί στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η αναβολή της συζήτησης για αναδιάρθρωση εκλαμβάνεται από τη Λίγκα ως μια νίκη της, μετά τη σαφή θέση που πήρε στη δική της συνεδρίαση, αλλά και την επιστολή της ΟΥΕΦΑ, που ήταν και αυτή αντίθετη στις διαθέσεις της ΕΠΟ.
Οι εξελίξεις μεταφέρονται πιθανότατα για την επόμενη εβδομάδα, την προσεχή Δευτέρα 3/8, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά, καθώς την τελική απόφαση θα την πάρει η ΕΠΟ. Παράλληλα, η Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ θα πραγματοποιήσει έκτακτο Δ.Σ. την Πέμπτη, στο οποίο θα συζητηθεί το «όχι» της Σούπερ ΛΙγκ για την αύξηση των ομάδων τη νέα σεζόν. Θα συζητηθούν τα νέα δεδομένα και μένει να φανεί πώς θα αντιδράσουν οι ομάδες των δύο κατηγοριών.
Το γεγονός ότι δύσκολα, πλέον, θα αυξηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, δημιουργεί πρόβλημα και στις παρακάτω κατηγορίες. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν θα προχωρήσει το σχέδιο με τη Β’ Εθνική των δύο ομίλων και αν ναι, από πόσες ομάδες θα απαρτίζεται ο κάθε όμιλος.

Κι αυτό, καθώς αν λάβουμε υπόψη, πως οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 είναι 12, της Φούτμπολ Λιγκ 14 και οι ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’ Εθνική οκτώ, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στις 34 ομάδες. Θα υπάρξουν δύο όμιλοι των 17 (με ρεπό μια ομάδα κάθε αγωνιστική) ή θα παραμείνουν ως έχουν οι κατηγορίες, με αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 (άγνωστο ποιος θα είναι ο αριθμός).
Πάντως, από τη στιγμή που η ΕΠΟ ανέβασε οκτώ ομάδες από τη Γ’ Εθνική και στην περίπτωση που δεν υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Φούτμπολ Λιγκ, ο αριθμός των ομάδων θα φτάσει στις 22 και όπως είναι λογικό, δεν μπορεί να διεξαχθεί πρωτάθλημα με τόσες ομάδες. Μοιραία θα πρέπει να ανεβούν περισσότερες από δύο ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2 από τη Φούτμπολ Λιγκ.
Τα πράγματα περιπλέκουν, με τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ να μη γνωρίζουν αυτή τη στιγμή σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά, προκειμένου να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Αναγκασμένοι να περιμένουν στον Ολυμπιακό
Στον Ολυμπιακό παρακολουθούν τις εξελίξεις και περιμένουν. Είναι λογικό η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή το θέμα της αναδιάρθρωσης να δημιουργεί ορισμένα προβλήματα στο σχεδιασμό του ρόστερ. Στο διάστημα που απομένει μέχρι την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, στις 10 Αυγούστου, ο Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να προχωρήσει στην απόκτηση ορισμένων έμπειρων ποδοσφαιριστών, ενώ μέχρι τις 17/8, όπου η ομάδα θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, θα έχει κλείσει το 80% του ρόστερ.
Θυμίζουμε, πως μέχρι τώρα οι επίσημες ανακοινώσεις αφορούν την πρόσληψη του προπονητή, που είναι ο Περικλής Αμανατίδης, καθώς και την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών, του Παντελή Ριζογιάννη και Μιχάλη Γιαννίτση. Επίσης, έχει κλείσει στους «ερυθρόλευκους» ο Ιάσων Παπαδημητρίου, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί η απόκτησή του, ενώ ο Φάνης Τζατζάκης θα είναι ο νέος γυμναστής του Ολυμπιακού και άμεσος συνεργάτης του Περικλή Αμανατίδη στον πάγκο των «ερυθρολεύκων».
Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ προχώρησαν σε οκτώ ανανεώσεις συμβολαίων, με τους Στάθη Ρόκα, Νίκο Μπουτζίκο, Φίλιππο Σκοπελίτη, Κλεβί Κόλα, Στάθη Βασιλούδη, Βασίλη Κουτσιανικούλη, Γκενάντι Ξενοδόχοφ και Θωμά Γραικό να συνεχίζουν να φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα και τη νέα χρονιά. Από εκεί και πέρα, η διοίκηση του Ολυμπιακού συζήτησε με τον Λόρι Κέρη για τη συνέχιση της συνεργασίας και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.
Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες του περσινού ρόστερ, σίγουρα δεν συνεχίζουν τη νέα χρονιά στην ομάδα όλοι οι ξένοι και συγκεκριμένα οι Ιμπάν Ράντι, Χαβιέ Κλεμέντε, Χούλιαν Ναβαλόν, Αντερσόνιο Ενγκομπά, ενώ έχουν ήδη αποχωρήσει οι Μανώλης Φαζός (πήγε στην Παναχαϊκή), Αντώνης Τσιάρας, Δημήτρης Βοσνακίδης, Παύλος Μητρόπουλος, Νίκος Γιδόπουλος (θα παίξει σε ομάδα της Γερμανίας). Κοντά σ’ αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι Θωμάς Τσίτας, Τάσος Μαρούδας και Αλέξανδρος Μπακουλάτι. Παραμένει άγνωστο αν θα συνεχίσει στην ομάδα ο Σεραφείμ Παπαϊωάννου.
Με δεδομένα τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση δύο τερματοφυλάκων, εκ των οποίων ο ένας θα είναι νεαρός και εξελίξιμος. Ο άλλος θα είναι έμπειρος με θητεία στις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες.
Θα αποκτηθεί ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός, με τον Χρήστο Κουκόλη να βρίσκεται στη λίστα, ενώ οι διοικούντες κινούνται για την απόκτηση ενός δεξιού οπισθοφύλακα και ενός δυναμικού αμυντικού μέσου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν συζητήσεις με ποδοσφαιριστή Έλληνα, ο οποίος τη χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2.
Για τη θέση του επιτελικού μέσου οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται στην αγορά του εξωτερικού, ενώ δεν αποκλείεται ξένος να είναι και ο σένερ φορ, αν και υπάρχουν συζητήσεις και με ορισμένους Έλληνες επιθετικούς. Συνολικά θα αποκτηθούν άλλοι 10 ποδοσφαιριστές, προκειμένου το ρόστερ να είναι πλήρες και ο Ολυμπιακός να είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα.

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια η εγκατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο Αγ. Γεωργίου Φερών
Όσον αφορά το προπονητικό κέντρο, το οποίο δημιουργείται στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου, από χθες άρχισαν οι εργασίες τοποθέτησης του χλοοτάπητα. Θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας, προκειμένου το χόρτο να είναι έτοιμο προς χρήση. Υπολογίζεται, πως μετά την επιστροφή της ομάδας από το Καρπενήσι, το γήπεδο θα είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στις προπονήσεις. Επίσης, γίνονται και διάφορες εργασίες στα αποδυτήρια, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο.
Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εισηγήθηκε την έγκριση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για την Πράξη «Προμήθεια και εγκατάσταση χλοοτάπητα γηπέδου Αγίου Γεωργίου Φερών», σύμφωνα με το συνημμένο σχέδιο αυτής.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 19.960,00€ και βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η παρούσα πράξη αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση έτοιμου φυσικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού γηπέδου Αγίου Γεωργίου Φερών. Ειδικότερα, προβλέπεται η αναμόρφωση της επιφάνειας του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου, με αντικατάσταση του κατεστραμμένου φυσικού χλοοτάπητα συνολικού εμβαδού 7.800,00μ2.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το