Τοπικά

Προβολή του Αλμυρού με ψηφιακή εφαρμογή – Πρόγραμμα από τον Δήμο για χρήστες κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, με την αλματώδη ανάπτυξη των υπολογιστικών πόρων καθώς και του Διαδικτύου, οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν βιώσει έναν σημαντικό εκδημοκρατισμό περνώντας από τα επιστημονικά εργαστήρια προς την αγορά -δημιουργώντας νέες βιομηχανίες-, αλλά και προς την κοινωνία -διευκολύνοντας και επιταχύνοντας τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Ο Δήμος Αλμυρού θα εφαρμόσει το πρόγραμμα «Αλμυρός – Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Διαδραστικής Εφαρμογής Κινητών Συσκευών για την Προβολή των Τοπικών Φυσικών και Πολιτιστικών Τουριστικών Πόρων της Περιοχής», μέσω του Leader.
Η πρόταση αφορά στην ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής προβολής της περιοχής ως χώρου και των τουριστικών του επιχειρήσεων για λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα και tablets.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να περιηγείται στον Δήμο τόσο από τον τόπο κατοικίας του, βλέποντας όλο τον χάρτη του και λαμβάνοντας ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους πόρους και τις τουριστικές του επιχειρήσεις, όσο και σε πραγματικό χρόνο περιήγησης – ξενάγησης. Βασικός στόχος της εφαρμογής είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού), περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα αλλά και θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή. Η εφαρμογή θα παρέχει πληροφορίες για τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί ο χρήστης, για τα σημεία που μπορεί να διανυκτερεύσει, για τον τρόπο μετακίνησής του στην περιοχή, για τις επιλογές που μπορεί να έχει για φαγητό ή διασκέδαση. Η εφαρμογή θα παρέχει, επιπλέον, τη δυνατότητα πολυγλωσσικότητας.

Επίσης ο Δήμος Αλμυρού θα εγκαταστήσει «Ολοκληρωμένο Ευφυές Σύστημα Έγκαιρης Πυρανίχνευσης για δασικές περιοχές.
Το πρόγραμμα θα αφορά κάμερες πυρανίχνευσης σε δασικές εκτάσεις. Η εγκατάσταση καμερών στα δάση που θα δίνουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα πολύτιμο και καθοριστικής σημασίας εργαλείο για την προστασία των δασικών «πνευμόνων» του Δήμου, αλλά και της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, που μπορεί να κινδυνεύσουν σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Μέσα από τις κάμερες που θα είναι εφοδιασμένες με ειδικούς αισθητήρες, θα μπορεί να δίνεται άμεσα σήμα στις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος από το ξέσπασμα της φωτιάς, που είναι και το πιο καθοριστικό σημείο για την αντιμετώπισή της.
Επίσης η χρηματοδότηση θα γίνει από το πρόγραμμα leader.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το