Παραπολιτικά

Μετά τον διχασμό απαιτούν συνεργασία “Θ”

Τα πράγματα είναι απλά. Απλή αναλογική σημαίνει σύστημα αναλογικό χωρίς μπόνους και χωρίς ποσοστιαίο όριο εισόδου στη Βουλή. Δηλαδή 0,333% μια έδρα, 1% τρεις έδρες, 30% ενενήντα έδρες.

«Γι’ αυτό πάλευε διαχρονικά η Αριστερά και το κίνημα και στα δύσκολα και στα λιγότερο δύσκολα χρόνια. Γιατί στη Δημοκρατία η ψήφος του ενός έχει την ίδια αξία με την ψήφο των άλλων. Άρθρο 4 του Συντάγματος – παράγραφος 1 «Οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι του νόμου». Και του εκλογικού βεβαίως βεβαίως» σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας και συμφωνούμε μαζί του.

Το αλισβερίσι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου συνεχίζεται με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει πως η κατάθεσή του θα αποδείξει και την πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ευρύτερες συνεργασίες. Με τους γερμανοτσολιάδες, τους μερκελιστές που πρέπει να στηθούν στο Γουδή και τις άλλες δυνάμεις που κατασυκοφάντησαν. Δύσκολο να κλείσουν οι πληγές του διχασμού που οι ίδιοι προκάλεσαν στην κοινωνία. Η αυτοκριτική δεν έβλαψε κανέναν και ένα «δυνατό» συγγνώμη, επίσης. Χθες πάντως ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Βογιατζής απέδωσε τα περί γερμανοτσολιάδων και άλλων ύβρεων εναντίον των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, σε κατασκευές των ΜΜΕ.

Και η επιστήμη πλέον σηκώνει τα «χέρια ψηλά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το