Τοπικά

ΠΑΜΕ: «Θράσος και υποκρισία από τη κυβερνητική πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας»

pame

Για  απύθμενο θράσος και περίσσια υποκρισία κατηγορεί το ΠΑΜΕ την πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, γιατί δια της προέδρου της και εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στήριξη στον αγώνα των μαθητών… ύστερα από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Βόλο.

Κι αυτό  συνέβη “γιατί, όταν πριν από δυο μέρες ο εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ έθεσε στο Δ.Σ. πρόταση να αποφασίσει η ΕΛΜΕ 3ωρη στάση εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν και οι εκπαιδευτικοί να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, αμφισβητώντας τις αποφάσεις που ήδη είχαν παρθεί από 15μελή και φοιτητικούς συλλόγους, αρνήθηκε να πάρει σχετική απόφαση.

Παρά την επιμονή του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ, με το σκεπτικό ότι η ΕΛΜΕ, καθηγητές μαζί με τους μαθητές, θα έπρεπε ήδη, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, να έχουν κινητοποιηθεί για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, για τις ελλείψεις καθηγητών, τις ελλείψεις βιβλίων, τα κτιριακά προβλήματα, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, την ελλειπή καθαριότητα, κ.ά. Ότι πρέπει να βρεθούν στο πλευρό των μαθητών τους που αγωνιούν για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο, αλλά και στην οικογένειά τους, που πλήττεται από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της Ε.Ε., τα μέτρα του 3ου μνημονίου που προστίθενται σ’ αυτά των δυο προηγούμενων και που τσακίζουν τη ζωή, το μέλλον και τα όνειρά τους, η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, αρνήθηκαν τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Την ίδια στάση, μνημείο κυβερνητικού συνδικαλισμού, κράτησαν και απέναντι στην πρόταση του ΠΑΜΕ, περίπου ένα μήνα πριν, για συμμετοχή στο συλλαλητηρίου στις 22 του Οκτώβρη και για την απεργία στις 12 του Νοέμβρη.

Οι Εκπαιδευτικοί Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλούν τους γονείς και τους μαθητές να καταδικάσουν τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Είναι αυτοί που με την τακτική τους στο κίνημα έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην εφαρμογή της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, στο χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Το ΠΑΜΕ καλεί γονείς και μαθητές να πάρουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση στις 12 του Νοέμβρη, στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων, δίνοντας το παρόν και στη συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στις 10 το πρωί, την ίδια μέρα”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το