Τοπικά

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Με 36 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας την Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 15.00.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου κας Τσαγανού Χρυσούλας της Περιφερειακής Παράταξης «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» για τον Περιφερειακό Βόλου, ενώ υπάρχει πρόταση ψηφίσματος της ΛΑΣ Θεσσαλίας για παράταση για τις αιτήσεις και ουσιαστική διεύρυνση των δικαιούχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Όσον αφορά στα θέματα που αφορούν στη Μαγνησίας, αναμένεται να εγκριθούν οι υπογραφές προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου για την επίβλεψη του έργου με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΞΟΥΡΙΧΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ» και για την επίβλεψη του έργου με τίτλο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ» και οι υπογραφές προγραμματικών συμβάσεων με τίτλο «ΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΛΙΜΕΝΑ ΟΡΜΟΥ ‘ΣΠΑΡΤΙΝΕΣ’ ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ» μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας
και του Δήμου Αλοννήσου και μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΨΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΛΟΥ Β’ ΦΑΣΗ».

Επίσης, αναμένεται να εγκριθεί η πληρωμή συμμετοχής παιδιών του προσωπικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2023 καθώς και καθορισμός διαδικασίας υποβολής δικαιολογητικών όπως και της αποπληρωμής του προγράμματος, να εγκριθεί η ένταξη στο ετήσιο πρόγραμμα προμηθειών της Περιφέρειας
Θεσσαλίας έτους 2023, προμήθειας πέντε (05) Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών, για την ανάγκη πρόληψης της υγείας των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων και η βεβαίωση του τρόπου μεταφοράς μαθητών για τις ανάγκες που προέκυψαν κατά τη διενέργεια των Πανελληνίων εξετάσεων 2023.

Επιπλέον θα οριστεί εκπρόσωπος στην Περιφερειακή Επιτροπή Θεμάτων Aυτοκινήτων Ε.Δ.Χ. των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων (άρθρο 3 Ν. 1437/87, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν. 2801/00, άρθρο 8 παρ. 12), ενώ αναμένεται να δοθεί παράταση παραχώρησης χρήσης μηχανημάτων έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων σε Δήμους των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων.

Τέλος, αναμένεται να συγκροτηθεί επιτροπή παραλαβής προμήθεια γάλακτος για τους δικαιούχους υπαλλήλους και επιτροπής πιστοποίησης/παραλαβής της παροχής υπηρεσιών φύλαξης του Διοικητηρίου των ΠΕΜΣ, να δοθεί χρονική παράταση, έως την 15-8-2023, της συμβατικής προθεσμίας της προμήθειας: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΓΡΙΑΣ» και να εγκριθούν η συνδιοργάνωση εκδήλωσης για το έτος 2023 των Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων καθώς και πολιτιστικών εκδηλώσεων, των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Β. Σποράδων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το