Αθλητισμός

Παίκτες υψηλού επιπέδου θέλει να αποκτήσει ο Βόλος

Είναι γεγονός ότι ο Βόλος θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς η ομάδα χρειάζεται παίκτες υψηλού επιπέδου και στις τρεις γραμμές. Προς αυτή την κατεύθυνση οι άνθρωποι της ΠΑΕ κινούνται μεθοδικά και σε καμία περίπτωση οι κινήσεις δεν θα είναι βιαστικές.

Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην απόκτηση ενός πολύ ικανού σέντερ φορ, αλλά και επιτελικού μέσου. Γι’ αυτές τις δύο θέσεις οι ιθύνοντες της ομάδας κινούνται στην ξένη ποδοσφαιρική αγορά και δεν θα διστάσουν να βάλουν αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να φέρουν στην ομάδα παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά.
Ο Βόλος μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στο να βρίσκει καλούς επιθετικούς και απόδειξη αποτελούν οι Τάσος Δουβίκας και Τομ Φαν Βέερτ, οι οποίοι διέπρεψαν με την κυανέρυθρη φανέλα, με τον Βόλο να αποτελεί σκαλοπάτι για να ανέβουν ψηλότερα. Ο πρώτος διαπρέπει στην Ολλανδία με την Ουτρέχτη (αναδείχθηκε φέτος πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος με19 γκολ) και ο δεύτερος στέφτηκε πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδος με την ΑΕΚ.
Το βολιώτικο συγκρότημα αποφάσισε να μην συνεχιστεί η συνεργασία με τον Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, παρότι ο Σέρβος επιθετικός μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο είχε καλή παρουσία στα παιχνίδια και έβρισκε δίχτυα. Κρίθηκε σκόπιμο, ως γνωστόν, να λυθεί κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Οζέγκοβιτς με την ΠΑΕ, όπως συνέβη και με αρκετούς άλλους ποδοσφαιριστές που δεν ανταποκρίθηκαν των προσδοκιών της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας (Τσιρίνος, Πιρές κ.α.).
Ο Βόλος δεν κατάφερε τον περασμένο Ιανουάριο, στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο, να καλύψει με επιτυχία το κενό που άφησε πίσω του ο Πάολο Φερνάντες, που μεταγράφηκε στην ΑΕΚ.
Η ομάδα στον οργανωτικό τομέα του παιχνιδιού παρουσίασε αδυναμίες, με τους ιθύνοντες την ΠΑΕ να αναζητούν έναν ποδοσφαιριστή που να είναι σε καλή ηλικία και φυσικά να διαθέτει τα προσόντα να γίνει ο ηγέτης του Βόλου στη μεσαία γραμμή. Ήδη υπάρχει μία λίστα παικτών, η οποία και εξετάζεται.
Επίσης, η ομάδα χρειάζεται όχι έναν, αλλά δύο ικανούς τερματοφύλακες, μετά την αποχώρηση των Μπόρις Κλέιμαν και Μάτιτς Κότνικ, οι οποίοι είχαν συνθέσει ένα πολύ καλό δίδυμο κάτω από τα δοκάρια.
Μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, θα έχουν γίνει αρκετές μεταγραφικές κινήσεις, καθώς το τμήμα σκάουτινγκ εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να γίνουν σωστές επιλογές στη στελέχωση του ρόστερ, με τον πήχη να μπαίνει ψηλά για μια ακόμη χρονιά.
Η Ιβηρική χερσόνησος είναι από τις αγαπημένες αγορές του Βόλου, με τους «κυανέρυθρους» να έχουν ρίξει δίχτυα στην αγορά της Ισπανίας και μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί δύο πολύ καλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, με τους οποίους έχει γίνει ήδη η πρώτη επαφή.
Παράλληλα, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά τους παίκτες που θα αποχωρήσουν από το υπάρχον ρόστερ, το οποίο αυτή τη στιγμή αριθμεί 17 ποδοσφαιριστές.
Η διατήρηση των κεκτημένων και ένα βήμα παραπάνω, θα είναι ο στόχος του Βόλου στην προσεχή αγωνιστική περίοδο, με τους «κυανέρυθρους» να έχουν να συναγωνιστούν με αξιόλογους αντιπάλους.
Σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 26 Ιουνίου, πρόκειται να αρχίσει η προετοιμασία των «κυανέρυθρων», ενόψει της νέας χρονιάς (αναμένεται τις προσεχείς μέρες να ανακοινωθεί και επίσημα από τη διοίκηση ακριβής ημερομηνία), ενώ θα έχουμε και νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το τεχνικό τιμ. Ο Φίλιππος Μπολοβίνης αναμένεται να επιστρέψει στην ομάδα, ως προπονητής τερματοφυλάκων, ενώ θα προσληφθεί και ένας γυμναστής, που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη το Παναγιώτη Κονομάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βόλος έχει έρθει σε συνεργασία με Ισπανό προπονητή, ο οποίος εργαζόταν στη Βιγιαρεάλ, ο οποίος θα αναλάβει υπεύθυνος της Ακαδημίας ποδοσφαίρου, με τη διοίκηση της ΠΑΕ να ρίχνει μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το