Τοπικά

Με επιτυχία αντιπολεμική εκδήλωση από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν Μαγνησίας πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Ιούνη αντιπολεμική εκδήλωση για παιδιά με θέμα « Ελάτε να ζωγραφίσουμε, να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να μιλήσουμε για την ειρήνη»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πάρκο του ελικοδρομίου στη Ν. Ιωνία Βόλου δίπλα στο στρατόπεδο Γεωργούλα. Τα παιδιά που συγκεντρώθηκαν ζωγράφισαν, τραγούδησαν , έπαιξαν, εκφράζοντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την αντίθεσή τους στον πόλεμο. Η εκδήλωση περιλάμβανε θεατρικό δρώμενο-παντομίμα με θέμα «πόλεμος και ειρήνη» που έγινε με την συμμετοχή των παιδιών και τα ενθουσίασε.

Επίσης όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση “έγινε συζήτηση για τα δεινά που φέρνει ο πόλεμος, την προσφυγιά, τη φτώχεια και την καταστροφή του περιβάλλοντος, και έγινε παρουσίαση αντιπολεμικών έργων τέχνης γνωστών καλλιτεχνών. Ενδιαφέρον έδειξαν και οι παρευρισκόμενοι γονείς οι οποίοι συμμετείχαν στην κουβέντα για τις αιτίες του σημερινού πολέμου που διεξάγεται στο έδαφος της Ουκρανίας, την εμπλοκή της χώρας μας για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, για τη νέα Συμφωνία για τις Βάσεις που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή η οποία μετατρέπει όλη τη χώρα μας σε ένα ορμητήριο πολεμικής εμπλοκής αλλά ταυτόχρονα και σε πιθανό στόχο αντιποίνων. Τους εξηγήσαμε πως στη νέα συμφωνία το στρατόπεδο Γεωργούλα εντάσσεται επίσημα ως υποδομή που θα χρησιμοποιείται από τις Αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα μας. Δηλαδή στη γειτονιά μας που ζουν, πάνε σχολείο, παίζουν τα παιδιά μας! Τονίσαμε πως πρέπει να επαγρυπνούμε και να οργανωθούμε ενάντια σε όσους μαυρίζουν τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Σε όσους για τα δικά τους συμφέροντα μας μπλέκουν σε πολέμους και μας καταδικάζουν στη φτώχεια”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το