Photo Gallery, Οικονομία

3.771 θέσεις νοσηλευτών σε 16 ειδικότητες

Θα προσληφθούν σταδιακά από το 2012 από πίνακες


 

 

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται το ΑΣΕΠ να εκδώσει προκήρυξη για την ένταξη υποψηφίων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα. Η διαδικασία του κυλιόμενου πίνακα εντάσσεται στο πλαίσιο απλούστευσης και επιτάχυνσης των διαδικασιών πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού των κατηγοριών Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογίας (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) σε φορείς παροχής υπηρεσιών Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιδρύματα πρόνοιας κ.λπ.). Σκοπός του νέου συστήματος είναι αφενός να εξυπηρετήσει άμεσα τις ανάγκες των φορέων Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, οι οποίοι επείγονται για την κάλυψη των κενών οργανικών τους θέσεων και αφετέρου να διευκολύνει τους ίδιους τους υποψηφίους επιτρέποντάς τους να συμμετέχουν στις διαδικασίες πρόσληψης για θέσεις της ειδικότητάς τους, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να υποβάλλουν ξανά τα απαιτούμενα για την απόδειξη των προσόντων τους δικαιολογητικά.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι 20ήμερη, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το φθινόπωρο. Οι κενές θέσεις που έχουν πάρει έγκριση από την Τριμελή Επιτροπή υπουργών είναι 3.771 ωστόσο μόλις οι μισές αναμένεται να καλυφθούν μέσα στον επόμενο χρόνο.

 

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν:

– Οι υποψήφιοι της 7Κ/2009 (οι υποψήφιοι της προκήρυξης 7Κ/2009 που περιλαμβάνονται στους προκαταρκτικούς πίνακες δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη συγκεκριμένη διαδικασία εκτός εάν μέχρι την έκδοση της προκήρυξης για την κατάρτιση του πρώτου Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης, έχουν μεταβληθεί τα προσόντα ή οι ιδιότητές τους και επιθυμούν να βελτιώσουν την κατάταξή τους στον Ετήσιο Πίνακα της ειδικότητάς τους).

– Όσοι έχουν εγγραφεί στους πίνακες απορριπτέων της προκήρυξης 7Κ/2009 (π.χ. λόγω λανθασμένης ή πλημμελούς συμπλήρωσης υποχρεωτικών πεδίων της αίτησής τους) και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα διαδικασία προσλήψεων βάσει Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης.

– Νέοι υποψήφιοι, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία της προκήρυξης 7Κ/2009 και επιθυμούν να διεκδικήσουν θέσεις διορισμού με βάση το νέο σύστημα προσλήψεων βάσει Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης.

Ειδικότερα, σε καθέναν από τους πίνακες αυτούς αποτυπώνονται αναλυτικά για κάθε υποψήφιο η συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσε, καθώς και η σειρά κατάταξης που κατέλαβε έναντι των συνυποψηφίων του με και χωρίς συνυπολογισμό του κριτηρίου της εμπειρίας βάσει των βαθμολογούμενων προσόντων (βασικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, τίτλων γλωσσομάθειας κ.λπ.) και των ιδιοτήτων (πολυτεκνίας, τριτεκνίας κ.λπ.) που καθόρισαν την κατάταξή του σε βασικό ή σε επικουρικό πίνακα κατάταξης στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής της προκήρυξης 7Κ/2009.

Σημειώνεται ότι εάν οι διοριστέοι παραιτηθούν μέσα σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία πρόσληψής τους ή δεν αποδεχθούν το διορισμό τους τουλάχιστον δυο φορές, δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν για μια τριετία σε προκήρυξη κατάρτισης Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης. Υποψήφιος που έχει επιλεγεί προς διορισμό δεν δύναται να επιλεγεί προς αναπλήρωση άλλης θέσης της ίδιας προκήρυξης πλήρωσης θέσεων.

 

Πίνακας με τις 16 ειδικότητες

Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

ΠΕ Νοσηλευτικής

Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

ΤΕ Νοσηλευτικής

ΤΕ Επισκεπτών/τριών Υγείας

ΤΕ Μαιευτικής

ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας

ΤΕ Φυσικοθεραπευτών

ΤΕ Εργοθεραπείας

ΤΕ Λογοθεραπείας

ΤΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Οργάνων

ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων

Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΕ Νοσηλευτικής, Βοηθών Νοσοκόμων, Επιμελητών Ασθενών

ΔΕ Παρασκευαστών, Βοηθών Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων

ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών, Χειριστών Ιατρικών Μηχανημάτων-Συσκευών

ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου

ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ

ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

3 Comments

  1. Καλησπερα σας.Τελη σεπτεμβριου τελειωνω την νοσηλευτικη στα ΤΕΙ λαρισας..
    Θελω να με ενημερωσετε αν θα βγουν προκητυξεισ νοσηλευτων το 2012 και αν θα προλαβω να κανω την αιτηση…

    Καλο βραδυ..Περιμενω συντομα το μειλ σας….

  2. Καλημέρα σας! Θα ήθελα να με ενημερώσετε πότε περίπου αναμένεται να εκδοθεί προκήρυξη για νοσηλευτικό προσωπικό;
    Παρακαλώ να με ενημερώσετε αν είναι εφικτό.
    Ευχαριστώ

Μοιραστείτε το