Τοπικά

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος θέλει να μεταφερθεί η Πυροσβεστική στο Πανθεσσαλικό

PYROSBESTIKO

O Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος  κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βόλο έδωσε εντολή στον διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας να διερευνήσει άμεσα τη δυνατότητα μεταφοράς της Π.Υ. Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, κατά τα πρότυπα του ΕΚΑΒ. Αυτό επισήμανε , ο ίδιος στο βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ως μέλος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, συμμετέχοντας σε κλιμάκιο βουλευτών, είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωάννη Καρατζιά.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε διεξοδική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος και το ρόλο της Αστυνομίας. Ο βουλευτής Μαγνησίας έθεσε στο νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και ζητήματα που αφορούν στην αστυνόμευση του Νομού Μαγνησίας, διατυπώνοντας την ένστασή του για τις μηδενικές μεταθέσεις αστυνομικών προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, καθώς και για το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών.

Στη συνέχεια, στη συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκαν ενόψει της αντιπυρικής περιόδου για την ετοιμότητα σε εναέρια και επίγεια μέσα πυρόσβεσης.

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος έθεσε με έντονο τρόπο το ζήτημα της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και τις μεγάλες ελλείψεις σε μέσα πυροπροστασίας των πυροσβεστών. Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ενημέρωσε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βόλο έδωσε εντολή στον διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας να διερευνήσει άμεσα τη δυνατότητα μεταφοράς της Π.Υ. Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, κατά τα πρότυπα του ΕΚΑΒ.

Για τις στολές των πυροσβεστών αναγνώρισε ότι η τελευταία προμήθεια έγινε το 2009 και υπάρχει έντονο πρόβλημα, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια περίπου 15.000 στολών. Ευελπιστεί, όπως πρόσθεσε, ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο θα έχει ολοκληρωθεί η προμήθειά τους.

Στο κλιμάκιο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχαν ακόμη: ο Συντονιστής Μάκης Βορίδης, ο Τομεάρχης Δημήτρης Κυριαζίδης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο βουλευτής Εβρου και πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο βουλευτής Μαγνησίας και Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μπουκώρος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το