Τοπικά

Καταψήφισαν οι μειοψηφίες τις δαπάνες για το Καρναβάλι στο Βόλο – «Σκορπίζεται χωρίς διαφάνεια το δημοτικό χρήμα»

DSC07434

Αυστηρή κριτική στη δημοτική αρχή Βόλου για το υψηλό κόστος των εκδηλώσεων «Καρναβάλι 2016» και ειδικότερα για τα κριτήρια επιλογής των ΜΜΕ στα οποία μοιράστηκε δημοτικό χρήμα για την προβολή των εκδηλώσεων, άσκησαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» κ. Νατάσα Οικονόμου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, το πάρτι της σπατάλης δημοτικού χρήματος συνεχίζεται με μόνο σκοπό την προβολή της δημοτικής αρχής, αφού από τις 62.000 που έχουν εγκριθεί για εκδηλώσεις 4 ημερών, οι 12.000 θα διατεθούν για προβολή σε μια εποχή όπου οι κοινωνικές ανάγκες είναι μεγάλες και, μάλιστα, κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, κινδυνεύουν με κλείσιμο».
Η κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι σκορπίζονται αβασάνιστα τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου και χαρακτήρισε φτωχό, χωρίς ταυτότητα και με φτωχή συμμετοχή, το πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για εκδηλώσεις περιορισμένης εμβέλειας, οι οποίες δεν μπορούν να δημιουργήσουν παράδοση ώστε να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για όλο το χρόνο.
Η ίδια τόνισε ότι η κατανομή των χρημάτων στα ΜΜΕ για διαφήμιση έγινε χωρίς διαφανή κριτήρια, αλλά με σκοπό την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων της δημοτικής αρχής και για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες φίλων.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχ. Μιτζικός εξέφρασε επίσης τις επιφυλάξεις του για τις δαπάνες προβολής και διαφήμισης, τονίζοντας ότι θα πρέπει η δημοτική αρχή να επιδιώξει τη μείωση του τελικού κόστους. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει έρευνα αγοράς πριν δοθεί η διαφήμιση, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια στην κατανομή, με κριτήρια χρηστής διοίκησης.
«Τα πάντα γίνονται για την προβολή συγκεκριμένων προσώπων. Ψηφίζουμε χωρίς να ξέρουμε για το τι ψηφίζουμε», ανέφερε με τη σειρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας.

Απαντώντας ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γ. Βλιώρας κατηγόρησε τις μειοψηφίες ότι για ακόμη μια φορά προσπαθούν να υποβαθμίσουν εκδηλώσεις του Δήμου. Ο ίδιος ανέφερε ότι ήδη 600 άτομα έχουν ζητήσει να πάρουν στολές για να λάβουν μέρος στο καρναβάλι, ενώ εκείνη τη μέρα αναμένονται στο λιμάνι κρουαζιερόπλοια και οι τουρίστες, οι οποίοι θα μείνουν στην πόλη και δεν θα πάνε στα Μετέωρα. «Εμείς δεν κάνουμε συρτάκι και δεν βάζουμε μέσα τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό με 8 εκ. ευρώ, είπε, ενώ ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η σιωπή μου προς απάντηση σας. Θα μας κρίνει ο κόσμος».

Το θέμα καταψηφίστηκε από τις μειοψηφίες, πλην του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Λαϊνα που ψήφισε λευκό, ενώ ο κ. Μιτζικός ψήφισε θετικά με επιφυλάξεις ως προς το ύψος των δαπανών και την κατανομή του ποσού για προβολή των εκδηλώσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το