Ελλάδα

Μητσοτάκης: Η οικουμενική κυβέρνηση δεν είναι κατάλληλη λύση για τη χώρα

File written by Adobe Photoshop¨ 5.0

Κατά της δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης τάχθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν η κατάλληλη λύση για τη χώρα.

 Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Economist «Τhe World in 2016 –Gala Dinner» στην Αθήνα, επεσήμανε πως υπάρχουν θέματα των μεταρρυθμίσεων που είναι σε εκκρεμότητα και μετέφερε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ο τελευταίος κύκλος των διαπραγματεύσεων να τραβήξει περισσότερο από όσο περιμέναμε.

Ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης ανέφερε ότι «η εποχή του λαϊκισμού στην Ελλάδα πλησιάζεις το τέλος της» και πως η ΝΔ έχει την ευθύνη να καταρτίσει το συντομότερο δυνατό ένα σχέδιο, το οποίο δεν θα αφορά απλώς το πρόγραμμα προσαρμογής αλλά μεταρρυθμίσεις σε ευρύτερα πεδία.

Την ίδια ώρα, προχώρησε σε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης αναφέροντας ότι δεν είναι μεταρρυθμιστική αλλά υποχρεώθηκε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, τις οποίες δεν πιστεύει.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε, παράλληλα, στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στον περιορισμό των δαπανών αντί στην αύξηση των εσόδων και κατηγόρησε στην κυβέρνηση ότι κάνει το αντίστροφο. «Έχει κηρύξει πόλεμο στις ανεξάρτητες αρχές» ανέφερε λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτίμησε το ζήτημα και πως έστειλε τα λάθος μηνύματα. Έκανε δε λόγο για προβλήματα αξιοπιστίας στην Ευρώπη ως προς τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Επανέλαβε δε, ότι δεν τίθεται ζήτημα ενότητας της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το