Κόσμος

Διέρρευσε email που μπορεί να «σώσει» τον Μπιλ Κόσμπι

Bill Cosby

Τη δικαστική υπόθεση εναντίον του Μπιλ Κόσμπι απειλεί να «τορπιλίσει» ένα email που αποκάλυψε το αμερικανικό δίκτυο CNN, στο οποίο αναφέρεται ότι η κατάθεση που είχε κάνει ο γνωστός κωμικός για τις σεξουαλικές επιθέσεις το 2005 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του.

Ο Αμερικανός κωμικός βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για τρία κακουργήματα.

Σε κατάθεσή του στην εισαγγελία της κομητείας του Μοντγκόμερι το 2005, ο Κόσμπι παραδέχτηκε ότι είχε δώσει υπνωτικά σε πέντε θύματά του αλλά είχε αρνηθεί ότι τις βίασε.

Στο email, που εστάλη το 2015, περιγράφεται το «προφορικό συμβόλαιο» που είχε γίνει μεταξύ του τότε εισαγγελέα και του κωμικού και τονίζεται ότι όλα όσα ειπώθηκαν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο.

Η κατάθεση αυτή ήταν ο λόγος που η υπόθεση του Κόσμπι ξανάνοιξε και απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του. «Δεν βλέπω καμία πιθανότητα η κατάθεση αυτή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα δικαστήρια» έγραψε στο email ο τότε εισαγγελέας του Μοντγκόμερι Μπρους Κάστορ, ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητά του πως κανένας δικαστής δεν θα μπορέσει να την κάνει δεκτή ως αποδεικτικό στοιχείο.

Η υπόθεση κατά του Μπιλ Κόσμπι άνοιξε πριν από λίγο καιρό μετά από καταγγελία της Άντρεα Κόνσταντ, που ισχυρίζεται ότι ο κωμικός την κακοποίησε σεξουαλικό στο σπίτι του το 2004.

Έκτοτε άλλες 50 γυναίκες κατέθεσαν στις αρχές ότι είχαν κακοποιηθεί από τον Κόσμπι. Ο ίδιος ο κωμικός παραδέχεται ότι έχει συνάψει σχέσεις εκτός γάμου αλλά αρνείται τις κατηγορίες για κακοποίηση.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το