Τοπικά

Διαλυμένοι κάδοι απορριμμάτων στις γειτονιές του Βόλου (photos) “Θ”

Σε άθλια κατάσταση είναι ο μπλε κάδος ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Σταθά και Ανθ. Γαζή, αφού το καπάκι έχει σπάσει σε πολλά σημεία και είναι έτοιμο να πέσει στο πεζοδρόμιο
Σε άθλια κατάσταση είναι ο μπλε κάδος ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Σταθά και Ανθ. Γαζή, αφού το καπάκι έχει σπάσει σε πολλά σημεία και είναι έτοιμο να πέσει στο πεζοδρόμιο

Χωρίς καπάκια και σε αρκετές περιπτώσεις σπασμένοι και τρύπιοι είναι αρκετοί κάδοι οικιακών απορριμμάτων, αλλά και ανακύκλωσης στις γειτονιές της πόλης του Βόλου. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις τα σκουπίδια εξέχουν από τους κάδους, με αποτέλεσμα οι σακούλες να γίνονται βορά στα αδέσποτα και να γεμίζουν υπολείμματα φαγητών και ζουμιά δρόμοι και πεζοδρόμια. «Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό. Αν έρθει καλοκαίρι, η κατάσταση θα είναι ανυπόφορη και οι άσχημες μυρωδιές θα φτάνουν μέσα στα σπίτια μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά δημότες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την προαναφερόμενη εικόνα και ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα, τώρα που είναι ακόμη χειμώνας.

6154784e-04cd-4f36-8455-6f358b2792e7
Ξεχειλίζει από σκουπίδια ο ένας από τους δύο κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Εθν. Αντιστάσεως με Κύπρου αφού δεν έχει καπάκι

Οι κατεστραμμένοι κάδοι απορριμμάτων στις γειτονιές του Βόλου αποτελούν ένα πρόβλημα, που η αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της και να φροντίσει να δώσει λύση με την αντικατάστασή τους ή στην χειρότερη των περιπτώσεων να προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών και την επανατοποθέτηση των καπακιών που λείπουν.
Μετά από διαμαρτυρίες αναγνωστών η «Θ» έκανε ένα οδοιπορικό σε αρκετές γειτονιές της πόλης, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το πρόβλημα με τους κατεστραμμένους κάδους.

Η πλέον χαρακτηριστική εικόνα που καταγράφηκε, ήταν ένας μεγάλος αριθμός πράσινων κάδων οικιακών απορριμμάτων χωρίς καπάκια, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και σε πολλούς μπλε κάδους ανακύκλωσης.
Διασχίζοντας την οδό Πολυμέρη δεν χρειάστηκε και μεγάλος κόπος, για να αποτυπωθεί το πρόβλημα, όπως το είχαν περιγράψει περίοικοι.
Στη συμβολή της με τη Νικοτσάρα ο κάδος απορριμμάτων δεν διαθέτει καπάκι, με αποτέλεσμα οι σακούλες να φαίνονται και να αναδίδουν δυσοσμία.

Σπασμένος στο σημείο που «κουμπώνει» το καπάκι είναι ο ένας κάδος απορριμμάτων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λ. Βύρωνος και Σπ. Σπυρίδη, έξω από το σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου
Σπασμένος στο σημείο που «κουμπώνει» το καπάκι είναι ο ένας κάδος απορριμμάτων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λ. Βύρωνος και Σπ. Σπυρίδη, έξω από το σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου

«Έχει μεγάλο χρονικό διάστημα αυτή η κατάσταση, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται να αποκαταστήσει τη ζημιά», ανέφερε χαρακτηριστικά καταστηματάρχης, που ρωτήθηκε σχετικά.
Παρόμοια η εικόνα και 100 μέτρα πιο μακριά, στην διασταύρωση της Πολυμέρη με τη Βλαχάβα, όπου ο κάδος απορριμμάτων δεν έχει καπάκι και βρίσκεται πραγματικά σε άθλια κατάσταση στο εσωτερικό του.
Διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι ο ένας από τους δυο κάδους απορριμμάτων δεν έχει καπάκι, εκφράζουν και οι περίοικοι της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωσή της με την Κύπρου. Η εικόνα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα, αφού ο κάδος απορριμμάτων ξεχειλίζει από σκουπίδια.
Σπασμένος στο σημείο που «κουμπώνει» το καπάκι, είναι ο ένας κάδος απορριμμάτων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λ. Βύρωνος και Σπ. Σπυρίδη, έξω από το σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου- Λυκείου Βόλου.
Περίοικος ανέφερε ότι «το καπάκι λείπει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού η αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου δεν ενδιαφέρεται για την αντικατάστασή του. Δεν είναι δυνατόν έξω από ένα σχολείο, να υπάρχει αυτή η εικόνα», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κάδος ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Βλαχάβα και 28ης Οκτωβρίου δεν διαθέτει καπάκι
Ο κάδος ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Βλαχάβα και 28ης Οκτωβρίου δεν διαθέτει καπάκι

Χαλασμένοι κάδοι ανακύκλωσης
Σε αρκετά σημεία της πόλης ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καπάκια και έχουν υποστεί σημαντικές φθορές, χωρίς να αντικαθίστανται.
Στη συμβολή των οδών Μητρ. Γρηγορίου και Αγίων Θεοδώρων στα Παλιά, τόσο ο μπλε όσο και ο κίτρινος κάδος είναι χωρίς καπάκι, με αποτέλεσμα, όταν γεμίζουν, τα σκουπίδια να πέφτουν στο οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο.
Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει και ο κάδος ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Βλαχάβα και 28ης Οκτωβρίου, καθώς δεν διαθέτει καπάκι.
Σε άθλια κατάσταση είναι και ο μπλε κάδος ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Σταθά και Ανθ. Γαζή, αφού το καπάκι έχει σπάσει σε πολλά σημεία και είναι έτοιμο να πέσει στο πεζοδρόμιο, ενώ οι σακούλες με τα απορρίμματα ξεχειλίζουν.
Να αναφερθεί ότι σε πολλά ακόμη σημεία της πόλης του Βόλου υπάρχουν χαλασμένοι κάδοι απορριμμάτων, όπως για παράδειγμα έξω από τον προαύλειο χώρο του ιερού ναού Μεταμόρφωσης, του 1ου Γυμνασίου- Λυκείου Βόλου, στη Ν. Δημητριάδα, το Οξυγόνο, σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών, οι οποίοι, ζητούν από την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας, να μεριμνήσει για την επίλυση του προβλήματος, αντικαθιστώντας άμεσα, τουλάχιστον τα καπάκια που λείπουν.

db3b707c-aafc-4f0b-844e-3eba8452bd5b

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το