Τοπικά

ΟΙ λατρευτικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνια στη Μαγνησία

φωτό αρχείου
(φωτό αρχείου)

Την εορτή των Θεοφανίων γιορτάζει η Εκκλησία σήμερα και στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ο εορτασμός θα εξελιχθεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ο κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στις 11.30 θα ξεκινήσει η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, με κατεύθυνση την παραλία του Βόλου, όπου θα τελεστεί ο Αγιασμός των υδάτων και ο σεβ. Ποιμενάρχης θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Πανηγύρεις Τιμίου Προδρόμου: Αύριο Πέμπτη 7/1, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, πανηγυρίζουν οι κάτωθι ιεροί ναοί:
Τιμίου Προδρόμου Αγιάς: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Τιμίου Προδρόμου Αγίας Τριάδος Άνω Γατζέας: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το