Κόσμος

Η Βρετανία αποφασίζει για την απαγόρευση εισόδου στον Ντόναλντ Τραμπ

d-708_40

Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων θα συζητήσουν την 18η Ιανουαρίου την αίτηση με την οποία καλούνται οι αρχές να απαγορεύσουν στον Ντόναλντ Τραμπ την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

O υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές με δηλώσεις του είχε προτείνει να απαγορευθεί «προσωρινά» η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Η Επιτροπή Αιτήσεων της Βουλής των Κοινοτήτων αποφάσισε σήμερα να διεξαχθεί συζήτηση επί του θέματος. Αλλά θα γίνει σε μια μικρή αίθουσα στο Ουέστμινστερ Χολ και δεν θα διεξαχθεί ψηφοφορία μετά την ολοκλήρωσή της.
Η επιτροπή υποχρεούται να εξετάζει οποιαδήποτε αίτηση συγκεντρώνει πάνω από 100.000 υπογραφές. Αυτή εναντίον του Τραμπ συγκέντρωσε περίπου 568.000.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δέχθηκε έναν καταιγισμό επικρίσεων σε διεθνές επίπεδο μετά την πρότασή του να απαγορευθεί η είσοδος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ αμέσως μετά τη σφαγή 14 ανθρώπων στο Σαν Μπερναρντίνο, στην Καλιφόρνια.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε καταδικάσει τις δηλώσεις του Τραμπ λέγοντας ότι «προκαλούν διχόνοια, είναι ανόητες και απλώς εσφαλμένες».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το