Κόσμος

Επιστρέφει στις 18 Ιανουαρίου το ΔΝΤ στην Αθήνα

velkouleskou-708_0

Στην Αθήνα επιστρέφει στις 18 Ιανουαρίου εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η Ντέλια Βελκουλέσκου μαζί με δεκαμελές επιτελείο για να ασχοληθούν με το ελληνικό ζήτημα και τα προβλήματα, που εμποδίζουν την υλοποίηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, οι αξιωματούχοι του Ταμείου ελπίζουν να βρεθεί λύση για το ασφαλιστικό, παρά το χάσμα κυβέρνησης-θεσμών, μέχρι την ημέρα αποχώρησης των εκπροσώπων του ΔΝΤ από την Ελλάδα στις 30 του μήνα. Στόχος η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με τις πηγές να τονίζουν πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πιστωτές θα ακολουθήσουν κοινή γραμμή για το ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως η «μητέρα των μαχών» και η έκβαση αυτού θα κρίνει και την παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η συμμετοχή του «βρίσκεται στον αέρα», καθώς οι όροι που έχει θέσει δεν πληρούνται. Η συμφωνία για το ασφαλιστικό αναμένεται να αλλάξει τα πράγματα και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η βιωσιμότητα του χρέους, το ΔΝΤ θα παραμείνει εντός του προγράμματος, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το