Αθλητισμός

Από πρωταγωνιστής κομπάρσος “Θ”

dokari

Ξεκαθαρίζει το τοπίο, όσον αφορά τους παίκτες που θα παραμείνουν στον Ολυμπιακό και θα συνεχίσουν να φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Σε μια περίοδο, η οποία εξελίχθηκε τελείως διαφορετικά απ’ ότι υπολόγιζαν οι διοικούντες την ΠΑΕ, με την ομάδα να παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία. Κι αυτό, καθώς αποχώρησαν πολλοί έμπειροι παίκτες και δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταγραφών, λόγω της τιμωρίας που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό από την ΕΠΟ (η βολιώτική ΠΑΕ δεν πέρασε με επιτυχία το δεύτερο στάδιο επιτήρησης).

Αυτή τη στιγμή με την ομάδα προπονούνται οι τρεις τερματοφύλακες, Στρατηλάτης, Δασκαλάκης, Χρυσοστομίδης και οι Καρράς, Γκουγκούδης, Μπουτζίκος, Αρβανίτης, Κεσίδης, Τσιάρας, Ζέρης, Κυζιρίδης, Σκοπελίτης, Αλαμάνης, Παναγιώτου, Νάστος, Φερνάντες (ο μόνος ξένος από αυτούς που ξεκίνησαν τη χρονιά στον Ολυμπιακό). Ο Ντεπέτρις είναι ακόμη στο Βόλο, χθες δεν γυμνάστηκε με την υπόλοιπη ομάδα καθώς είχε πονόδοντο, ωστόσο, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα αποτελέσει παρελθόν.

Ο Αλέξανδρος Νικολιάς θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με την φανέλα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής με την Παναχαϊκή στο Βόλο για το πρωτάθλημα της Football League και την ίδια μέρα θα αναχωρήσει για τα Γιάννενα, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΣ. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός τα έχει βρει σε όλα με την ομάδα της Ηπείρου, ενώ ένα μικρό χρηματικό ποσό θα λάβει και ο Ολυμπιακός για να τον παραχωρήσει (το συμβόλαιο του Νικολιά με τον Ολυμπιακό λήγει τον Ιούνιο του 2016). Θυμίζουμε, πως τραυματίας είναι ο Διαμαντόπουλος, ο οποίος δεν προβλέπεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση πριν τις αρχές Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες να παραμείνει κι αυτός στους «ερυθρόλευκους» είναι μεγάλες. Εκτός κι αν προκύψει κάποια πρόταση από άλλη ομάδα και ο έμπειρος επιθετικός αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό.

Ο Στρατηλάτης αποφάσισε να συνεχίσει στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ αλλάζουν τα δεδομένα για τον Φερνάντες, ο οποίος μάλλον θα βοηθήσει το βολιώτικο συγκρότημα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Οι Γκουγκούδης, Τσιάρας και Νάστος εφόσον δεν βρουν κάποια ομάδα με καλύτερες οικονομικές απολαβές θα παραμείνουν κι αυτοί στον Ολυμπιακό.

Από την ομάδα αποτελούν παρελθόν οι Λεόν, Γουόρντεν, Καραμανλής, Νικολόπουλος, Πολύζος, αλλά και οι Ντάσιος, Τσιλιγκίρης και Χιντζίδης, οι οποίοι από το περασμένο Σάββατο έπαψαν να προπονούνται με τον Ολυμπιακό.

Ο Χιντζίδης κατέθεσε ήδη προσφυγή, προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα που του οφείλονται. Ο 28χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός δεν κατάφερε ούτε στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό να στεριώσει. Θυμίζουμε, πως είχε έρθει στην ομάδα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2014 και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου αποτέλεσε παρελθόν, για να αγωνιστεί στη συνέχεια μέχρι τον περασμένο Ιούνιο στον Αγρ. Αστέρα. Πέρυσι τον Ιούλιο φόρεσε εκ νέου τη φανέλα του Ολυμπιακού, δεν μπόρεσε να κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα, ενώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ, βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου.

Ο αριθμός παικτών που  απαρτίζουν το ρόστερ έχει μειωθεί δραματικά και εκ των πραγμάτων κάποιοι παίκτες (πέντε-έξι) από την ομάδα Κ19 αναμένεται να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα και να ξεκινήσουν προπονήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ» μεταξύ των ποδοσφαιριστών της ομάδας Νέων που θα προωθηθούν θα είναι οι Χατζησταμάτης, Ζαρίφης, Μπάσαρι και Αγγελής.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο ΕΑΚ θα υπάρξει οικογενειακό δίτερμα στο οποίο θα λάβουν μέρος και αρκετοί παίκτες από την ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού.

Επαφές με Τζαναβάρα

Στον Ολυμπιακό εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή, μετά την αποχώρηση του Σούλη Παπαδόπουλου και μεταξύ των ονομάτων που φέρονται να είναι υποψήφιοι να καθίσουν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο είναι και ο Παναγιώτης Τζαναβάρας. Ο εν λόγω τεχνικός, ο οποίος μεταξύ των ομάδων που έχει εργαστεί στο παρελθόν ήταν και η Νίκη Βόλου (δύο φορές μάλιστα), είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό και πέρυσι το καλοκαίρι, όταν η διοίκηση είχε καταλήξει, τελικά, στον Απόστολο Χαραλαμπίδη.
Με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν έρθει σε επαφή και αναμένονται εξελίξεις στο θέμα. Θυμίζουμε, πως ο 51χρονος τεχνικός ξεκίνησε φέτος τη χρονιά στην τεχνική ηγεσία του Παναιγιάλειου, από τον οποίο αποχώρησε μετά την 5η αγωνιστική.

Στην παρούσα φάση και όπως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον Ολυμπιακό, είναι δύσκολο για έναν φιλόδοξο προπονητή να έρθει και να αναλάβει την ομάδα, όταν το έμψυχο δυναμικό είναι περιορισμένο και θα υπάρχουν και πολλοί άπειροι παίκτες που τώρα θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μέχρις ότου βρεθεί ο αντικαταστάτης του Παπαδόπουλου, ο Παντελής Παντελόπουλος θα συνεχίσει να έχει την επιμέλεια των προπονήσεων των «ερυθρολεύκων».

Όπως έχει γράψει η «Θ», δεν αποκλείεται άμεσος συνεργάτης του νέου προπονητή του Ολυμπιακού να είναι ο Θωμάς Μακρής, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και τις δυνατότητες των παικτών της Κ19.

Το θέμα του προπονητή αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα ή το αργότερο αύριο, καθώς την Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Παναχαϊκή στο Βόλο για το πρωτάθλημα της Football Laague, με τους Πατρινούς να αντιμετωπίζουν κι αυτοί πολλά προβλήματα και να μην είναι σε θέση να συμπληρώσουν ενδεκάδα. Το ίδιο σκηνικό θα συμβεί και στην ομάδα της Πάτρας, όπου παίκτες από την ομάδα Νέων θα κληθούν να στελεχώσουν την Παναχαϊκή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το