Κόσμος

Charlie Hebdo: Ενας χρόνος μετά-ο δολοφόνος είναι εκεί έξω

charlie hebdo

Ένας χρόνο πέρασε από την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo και το επετειακό τεύχος κυκλοφορεί με εξώφυλλο έναν γενειοφόρο άνδρα που αντιπροσωπεύει τον Θεό με έναν καλάσνικοφ πάνω από τον ώμο του και συνοδεύεται με τον τίτλο: «Ένας χρόνος μετά: Ο δολοφόνος είναι ακόμα εκεί έξω».

Ένα εκατομμύριο αντίτυπα της ειδικής έκδοσης θα κυκλοφορήσουν στα περίπτερα την Τετάρτη.

Θα σηματοδοτεί έναν χρόνο από την ημέρα που οι αδερφοί Σερίφ και Σαϊντ Κουασί εισέβαλαν στα γραφεία του Charlie Hebdo στο ανατολικό Παρίσι και σκότωσαν 12 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 8 άτομα του προσωπικού του περιοδικού.

Στην ειδική έκδοση θα περιλαμβάνεται μια συλλογή από κινούμενα σχέδια των 5 καλλιτεχνών του περιοδικού που σκοτώθηκαν στις 7 Ιανουαρίου 2015.

Ο σκιτσογράφος Laurent Sourisseau, που ανέλαβε τη διοίκηση του εβδομαδιαίου περιοδικού μετά το χτύπημα, υπερασπίζεται την εκκοσμίκευση, ενώ ασκεί δριμεία επίθεση στους «φανατικούς που κακοποιούνται από το Κοράνι» και στρέφεται και κατά άλλων θρησκειών που επιθυμούσαν τον «θάνατο» του περιοδικού επειδή «τολμούσε να γελά με τη θρησκεία».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το