Ελλάδα

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση για την ψήφιση των προαπαιτούμενων

newego_LARGE_t_1101_54611529

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση για την ψήφιση του β’ πακέτου με τα προαπαιτούμενα στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

Οι κόντρες ξεκίνησαν από νωρίς, με τον Γιώργο Σταθάκη και τον Κωστή Χατζηδάκη να διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για τα κόκκινα δάνεια. 

«Θα υπάρξει νομοθεσία πριν από τις 15 Φεβρουαρίου, η οποία θα προστατεύει κατηγορίες δανειοληπτών με μικρότερα δάνεια», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και προσέθεσε ότι το σχέδιο νόμου που συζητείται, αφορά μόνο μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και εξαιρεί εκείνα τα οποία αφορούν επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των 50 εκατ. ευρώ, οι οποίες απασχολούν κάτω από 250 υπαλλήλους.
«Είναι άδικο να μας κατηγορείτε για μεταστροφή» είπε απευθυνόμενος στον εισηγητή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, και τόνισε ότι «υπάρχει συμφωνία προ των εκλογών, σαφής και συγκεκριμένη την οποία εφαρμόζουμε, και την βελτιώνουμε». «Προς τι η κριτική;» αναρωτήθηκε.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη περί των συμβάσεων για τα αεροδρόμια. «Μας είπε, ότι έφερε δυο συμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, εκ των οποίων τη μία είχε υπογράψει ο κ. Χρυσοχοΐδης και την άλλη την είχε διαπραγματευτεί, τις έφερε σχεδόν αυτούσιες και ταυτοχρόνως μας κατηγορούσε για … σουρεαλισμό» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και αναρωτήθηκε «είναι Καύκα ή Μόντι Πάιθονς;». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών 

Λεβέντης: Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός

«Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, για να μην καταλήξει σαν τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά», κάλεσε από την Ολομέλεια ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Μάλιστα είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αντιμετώπισαν περιπαικτικά την «έκκλησή» του, ότι το λέει γιατί αγαπάει τον κ. Τσίπρα, ενώ κάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, να μην γελάει γιατί «θα κλαίνε όταν θα συμβεί αυτό».

Κουτσούμπας: «Σύντομα δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε»

«Ούτε ένα μέτρο από αυτά που περιλαμβάνονται στα σημερινά προαπαιτούμενα, δεν αναιρεί έστω στο ελάχιστο, τα επίσης βαριά και βάρβαρα μέτρα που ψηφίστηκαν προηγούμενα, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Ολομέλειας.

Επισήμανε μάλιστα, ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, αφού το σύνολο των μέτρων αυτών, είτε αφορά τη φορολογία, είτε τις ιδιωτικοποιήσεις, και την απελευθέρωση τομέων της οικονομίας, είτε το νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο, και όλα τα υπόλοιπα, προσθέτουν νέα μεγάλα βάρη, στο λαό μας.

Όπως επίσης είπε, σήμερα αυτή η κυβέρνηση παραδίδει τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια στα κοράκια για να προχωρήσει το Φλεβάρη και με τα στεγαστικά και με τα καταναλωτικά δάνεια «που έχει ήδη συμφωνήσει», ενώ με τις ρυθμίσεις που προωθεί μεγάλοι επενδυτικοί όμιλοι, κυρίως του εξωτερικού, θα πάρουν κοψοχρονιά χιλιάδες επιχειρήσεις σε πρώτη φάση, ανοίγοντας το δρόμο για τα σπίτια του ελληνικού λαού.
«Σύντομα δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε» είπε μάλιστα προς τα κυβερνητικά έδρανα…

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το