Τοπικά

100 ενήλικοι μαθητές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλμυρού

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των ενηλίκων της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού για να φοιτήσουν στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, το οποίο λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τις εγγραφές των μαθητών να αγγίζουν τις 100.
Το σχολείο δίνει διέξοδο σε πολλούς ενήλικες που ήθελαν να λάβουν απολυτήριο ή είχαν πάρει το απολυτήριο και ήθελαν να εξασκηθούν σε κάποια ειδικότητα και μέχρι πέρυσι έπρεπε να μεταβαίνουν το απόγευμα στον Βόλο για να φοιτήσουν σε κάποιο εσπερινό ΕΠΑΛ. Η ταλαιπωρία αυτή τελείωσε, καθώς ιδρύθηκε το εσπερινό ΕΠΑΛ στην περιοχή τους.

Τους 100 φτάνουν οι μαθητές που φοιτούν στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλμυρού, ένα σχολείο το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά φέτος, αλλά πολύ γρήγορα βρήκε την ανταπόκριση των ενηλίκων της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι θέλουν να μορφωθούν και να λάβουν απολυτήριο.
Διευθυντής του σχολείου είναι ο κ. Δημήτρης Κόκκινος, που τόνισε πως «το 70% των μαθητών ήρθε στο σχολείο για να λάβει εκτός από το απολυτήριο και ένα πτυχίο ειδικότητας, ενώ ένα 30% ενδιαφέρεται για το απολυτήριο. Έχουμε στο σχολείο τούς τομείς γεωπονίας, ηλεκτρολογίας, πληροφορικής, μηχανολογίας, οικονομίας-διοίκησης και υγείας-πρόνοιας. Στη Β’ Λυκείου λειτουργούν όλοι οι τομείς, ενώ στην Α’ Τάξη λειτουργεί και ένα τμήμα γενικής παιδείας. Υπήρχε ανάγκη από τους ενήλικες της περιοχής να καθίσουν ξανά στα θρανία και να παρακολουθήσουν μαθήματα, να εκπαιδευτούν σε μια ειδικότητα. Γι’ αυτό και πολύ καλά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο διευθυντής κ. Σωκράτης Σαβελίδης είχε διαγνώσει τις ανάγκες που υπήρχαν στην επαρχία Αλμυρού. Άλλωστε ο Βόλος απέχει από τον Αλμυρό περίπου 40 χιλιόμετρα και όσοι ήθελαν να φοιτήσουν σε ένα εσπερινό σχολείο της πόλης θα έπρεπε να κάνουν καθημερινά 80 χιλιόμετρα, κάτι που δεν συμφέρει ούτε είναι βολικό για πολλούς. Έτσι η ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς να φοιτήσουν. Μάλιστα και για του χρόνου αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση. Επίσης, αρκετοί μαθητές προέρχονται και από τις γύρω περιοχές του Αλμυρού, όπως από τον Πτελεό, τη Σούρπη».

Ο ίδιος αναφερόμενος στους τομείς είπε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τους τομείς της μηχανολογίας και της υγείας-πρόνοιας. Δηλαδή τούς ενδιαφέρουν περισσότερο ειδικότητες όπως νοσηλευτικής, βρεφονηπιοκομίας, φυσικοθεραπείας, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για την ειδικότητα των ψυκτικών, των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Το ζήτημα είναι πως οι ενήλικες είναι πιο ώριμοι να επιλέξουν ειδικότητες που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας. Είναι επίσης ενδιαφέρον πως παρότι ο Αλμυρός είναι αγροτική περιοχή, το ενδιαφέρον για τη γεωπονική είμαι μικρό.
Οι μισοί μαθητές είναι άνδρες και οι άλλοι μισοί γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι 40-50 ετών. Η διδασκαλία είναι από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10.30 το βράδυ.
Συνολικά οι καθηγητές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ είναι 17, εκ των οποίων οι 13 είναι αναπληρωτές.
«Καθημερινά δεχόμαστε τα συγχαρητήρια των μαθητών για το έργο των καθηγητών» ανέφερε ο κ. Κόκκινος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το